Dovlecelul este o sursă importantă de nutrienți și o legumă care poate fi folosită în zeci de rețete. Astăzi vă sugerăm să încercați o budincă delicioasă, perfectă pentru prânz și cină, după rețeta clickpentrufemei.ro.

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 100 g smântână fermentată grasă
  • 200 g piept de pui fiert
  • 30  unt
  • 30 g făină
  • 300 ml lapte
  • 100  caşcaval
  • ulei, pentru uns
  • sare, după gust
  • 1 praf piper alb

Preparare:

Speli dovleceii, îndepărtezi capetele şi îi tai în felii subţiri. Îi presari cu sare şi îi laşi la scurs.

Într-o cratiţă antiaderentă, faci sosul bechamel. Topeşti untul la foc mic, adaugi făina toată odată şi amesteci cu un tel pară. Începi să torni laptele, amestecând energic pentru a evita formarea cocoloaşelor. Când sosul dă în clocot, încorporezi şi smântâna, condimentezi cu sare şi piper alb şi stingi focul.

Cureţi ceapa şi usturoiul, le mărunţeşti şi le adaugi în sos. Tai cubuleţe pieptul de pui.

Într-o tavă cu pereţi înalţi, unsă cu ulei, aranjezi un strat de felii de dovlecei, apoi torni câteva linguri de sos, nivelezi şi presari bucăţele de piept de pui. Procedezi la fel până termini ingredientele, având grijă să închei cu un strat de dovlecei.

Dai la cuptorul preîncălzit şi coci budinca 30 de minute, la 180 ℃. Presari caşcavalul ras şi o mai laşi până se rumeneşte frumos. O serveşti caldă sau rece.

Sursa: clickpentrufemei.ro.

Vezi și: Tăieței sticloși cu pui, creveți și legume, în stil asiatic. Sunt la fel de gustoși ca la restaurant sau poate chiar mai buni! (Video)