La jumătatea lunii februarie, familia lui Bruce Willis a anunțat pe rețelele sociale că actorul suferă de demență frontotemporală. Willis, în vârstă de 67 de ani fusese primise în vară un alt diagnostic, afazie, o boală neurodegenerativă care provoacă probleme ale vorbirii. După mai multe investigații, diagnosticul final a fost demență frontotemporală. Afecțiunea poate provoca modificări ale comportamentului și personalității, precum și probleme cu limbajul.

Demența frontotemporală duce la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului. În funcție de regiunile cerebrale afectate, boala determină schimbări în comportamentul social, personalitate și/sau pierderea abilităților lingvistice.

Actorul este foarte schimbat, semn că boala spune cuvântul. Bruce Willis a fost surprins în timp ce se afla într-un magazin de panificație din Santa Monica. Era însoțit de doi bărbați, probabil buni prieteni care l-au scos pe actor la o plimbare având în același timp și grijă de el, scrie click.ro


Bruce Willis se mișca greu, părea slăbit și dezorientat. Paparazii i-au strigat că îl iubesc și că este o legendă în cinematografie însă el nu a reacționat cu niciun  gest sau zâmbet. În acest timp, unul dintre bărbații care îl însoțea încerca să îl acopere ca să îi împiedice pe paparazzi să îl filmeze.

Pe pagina sa de Instagram familia sa postează filmulețe, poze cu actorul care deja nu mai arată ca vedeta filmelor de acțiune. Medicii au constat doar că boala progresează și că ei nu mai pot face nimic pentru salvarea actorului.

 

Bruce Willis a jucat în aproape 150 de filme și emisiuni TV. Printre cele mai faimoase lucrări ale sale se numără roluri din seria de filme Die Hard, Pulp Fiction, 12 Monkeys, The Fifth Element, The Sixth Sense și Full Moon Kingdom. Ultimul film cu participarea sa – „Detective Knight: Independence” – a fost lansat în ianuarie a acestui an, filmările filmului s-au încheiat cu un an în urmă.

 

Distribuie articolul: