O combinație perfectă de ciocolată cu dovleac, această prăjitură este delicioasă și foarte ușor de preparat. Răsfață-i pe cei dragi cu un gust nou.

Ingrediente:

Pentru blat

  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă rasă îndulcitor
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 40 g cacao
  • 80 g unt
  • 60 ml apă

Pentru cremă

  • 350 g dovleac plăcintar
  • 1 banană
  • 4 linguri amidon de porumb
  • ½ linguriţă scorţişoară
  • ¼ linguriţă nucşoară
  • 1 tabletă ciocolată fără zahăr

Preparare:

Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi îndulcitorul. Adaugi apa, untul topit şi ouăle, unul câte unul. Amesteci bine şi pui aluatul într-o tavă tapetată.

Cureţi de coajă banana şi dovleacul plăcintar. Le zdrobeşti cu blenderul până obţii un piure. Adaugi amidonul, scorţişoara şi nucşoara. Torni crema de dovleac peste aluatul din tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata. Când prăjitura este gata şi s-a mai răcit puţin, torni ciocolata topită peste ea şi o dai la frigider o oră.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Citește și: Desert franțuzesc: Gateau au chocolat sau tartă din ciocolată cu fructe și nuci. Răsfăț cu fiecare bucată savurată (Video)

Distribuie articolul: