Actrița și modelul Brooke Shields dezminte ideea că o femeie încetează să mai fie sexy și atrăgătoare odată cu trecerea timpului. În unul dintre interviurile sale, Shields recunoaște că la ai ei 56 de ani se simte mai confidentă și atractivă decât în tinerețe. Detalii, vezi mai jos. 

Brooke Shields a vorbit luni pentru Yahoo! Life despre modul în care își percepe vârsta și despre cum se simte la 56 de ani. Ea a subliniat este o prejudecată ideea o femeie își pierde senzualitatea când înaintează în vârstă.

„Cred că este o concepție greșită că femeile nu pot fi sexy peste o anumită vârstă”, spune ea pentru Yahoo Life. „Acceptarea corpurilor noastre vine odată cu înaintarea în vârstă. Acum, îmi accept corpul meu mai mult decât aș fi făcut-o  vreodată. De fapt, simt mai degrabă că, corpul îmi aparține, lucru pe care nu-l pot spune și despre tinerețe”, a accentuat modelul.

Brooke a făcut actorie încă din anii copilăriei, iar ulterior a îmbrățișat meseria de model. Astfel, acesteia nu îi este străin sentimentul de presiune a societății care, indirect, a făcut-o să arate și să se comporte într-un anumit fel. Cu toate acestea, pe măsură ce a îmbătrânit, relația ei cu corpul și sexualitatea ei a fost redefinită în nenumărate rânduri.

„Pentru mine, sexul a evoluat cu adevărat odată cu trecere anilor. La 20 de ani, am fost întotdeauna îngrozită de ideea „sexului” așa cum am fost virgină până la 22 de ani.  Credeam că comit o ofensă la adresa umanității pentru că sunt catolică și necăsătorită. Am simțit foarte multă vinovăție”, explică ea.

„La 30 de ani nu mai era vorba despre a fi sexy. La 30 era despre a lucra cu coprul tău, a-l antrena pentru a crea ceva. Așa că, asta a fost ca o călătorie de 10 ani. Și abia la 40 de ani m-am gândit la sex ca o experiență proprie”, mărturisește ea.

Shields ar dori să le transmită ideea femeilor că atractivitatea lor nu scade pe măsură ce îmbătrânesc, deși ideea aceasta este una frecvent repetată în societate.

„Există o concepție greșită conform căreia, dacă nu ai capacitatea de a avea copii, se pare că nu conteazi în lume pentru că nu mai ții lumea în mișcare”, explică ea. „Și, știi, chiar de-a lungul carierei mele mi s-a spus cumva: „Oh, nu mai ești valabilă odată ce ai 40 de ani.”

Brooke Shields a dovedit că aceste idei sunt total greșite. Prin propriul exemplu femeia demosntrează că vârsta nu alterează o femeie, nu trebuie să-i răpească din încredere. Modelul, la ai ei 56 de ani continuă să lucreze în fața camerei și demarează proiecte de fiecare dată când simte dorința. Aceasta joacă acum și într-o nouă comedie romantică „A Castle for Christmas”, care a ajuns pe Netflix la sfârșitul lunii noiembrie. Astfel, actrița are grijă de fiecare dată să facă eforturi în plus pentru a se asigura că altor femei de vârsta ei li se reamintește de valoarea lor.

Sursa: Yahoo.com