Faimosul brand de lenjerie intimă Victoria’s Secret a renunțat la celebrele sale modele, supranumite „îngerași”. Compania a decis să-și modifice politica de marketing și a numit noi vedete care vor reprezenta acum marca. Printre ele s-au regăsit și actrița Priyanka Chopra, fotbalista Megan Rapino, modelul transgender Valentina Sampanio și alte reprezentante a diferitor profesii din întreaga lume.

Potrivit companiei, acum în alegerea modelelor, se vor baza pe realizările femeilor, nu proporțiile corpului. Noii ambasadori ai mărcii nu vor poza în lenjerie intimă, ci vor apărea în podcast-uri și în materiale de marketing.

„Suntem pe acel drum în care vom deveni cel mai mare avocat al femeilor din lume. Brandul trebuie să nu se mai gândească la ceea ce își doresc bărbații, dar să înceapă să se gândească la ceea ce vor femeile”, a spus directorul general al companiei, Martin Waters.

„Îngerii” Victoria’s Secret au fost modele renumite la nivel mondial, precum: Alessandra Ambrosio, Gisele Bundchen, Bella și Gigi Hadid, Candice Swanepoel, Adriana Lima, Heidi Klum și multe altele, iar spectacolele anuale ale mărcii au fost printre cele mai importante evenimente în lumea modei.

În ultimii ani, compania a început să întâmpine serioase dificultăți financiare, acesta fiind unul dintre motivele din care spectacolul din 2019 nu a avut loc. Brandul a început să fie criticat pentru că nu a invitat modele transgender și cele plus-size să defileze în lenjeria firmei. După această întâmplare compania a început să lucreze la schimbarea politicii sale.

În urmă cu un an, Victoria’s Secret s-a trezit în centrul unui alt scandal: hărțuirea angajaților la locul de muncă. Evident, compania consideră că astfel de schimbări vor afecta pozitiv reputația mărcii și vor îmbunătăți poziția lor pe piața financiară.

Citește și: Scandal sexual la Victoria’s Secret: Modelele au fost hărțuite de fostul director al companiei (Foto)

Sursa: spletnik.ru