„Divorțul anului 2016” a stârnit mari ecouri în presa internațională, iar dacă Angelina Jolie și-a spus deja cuvântul cu privire la această separare, Brad Pitt vorbește abia acum. Actorul a devenit eroul celor 3 coperte de vară ale publicației masculine GQ, vorbind despre carieră și, negreșit, căsnicia cu Angelina.

Brad a măturisit, în interviurile oferite pentru GQ, că în prezent locuiește la Los Angeles, împărțindu-și locuința doar cu un buldog. Actorul este preocupat în special de tutela asupra a șase copii și vrea să rămână în relații prietenești cu fosta soție:

„Am fost „pus pe spate” și „legat de mâini și de picioare” atunci când am ajuns până la organele de tutelă. După asta, eu și Jolie am reușit să ne lămurim cu această întrebare. Ne străduim ambii. Auzisem cum unul dintre avocați a spus că în această ședință de judecată nu va câștiga nimeni și e vorba doar de cine va suferi mai mult. Asta e într-adevăra așa, pentru că petreci un an întreg ca să-ți dovedești dreptate. În realitate, este doar o investiție în ura reciprocă a unuia contra celuilalt.

Am renunțat la ideea tutelei și, din fericire, fosta mea soție este de acord cu asta. Starea lucrurilor influențează negativ asupra copiilor; li s-a destrămat familia. Trebuie să manifestăm grijă și delicatețe în acest subiect.

Văd ce li se întâmplă prietenilor în timpul divorțului. Unul dintre soți vrea pur și simplu să îl distrugă pe celălalt, iar ura se investește preț de ani de zile. Eu nu vreau să trăiesc așa.

Prima dorință a fost să ne străduim să păstrăm această relație. Apoi în gând a venit celebra frază: dacă iubești, lasă-l pe om să plece. Acum, din experiența mea pot înțelege acest lucru. Înseamnă să iubești fără drept la posesie.

Familia e pe primul loc. Când sunt pe patul de moarte, oamenii nu vorbesc despre ce au obținut, ci despre regrete și apropiați. Copiii sunt foarte delicați, ei absorb tot ce li se oferă și au mare nevoie de sprijin, vor să fie auziți. Când eram implicat în proiecte ce necesitau multă dedicație morală, nu-mi auzeam copiii. Acum vreau să devin mai bun. Sun obligat să devin mai bun de dragul copiilor mei. Trebuie să le arăt un altfel de model și deocamdată nu sunt mulțumit de mine.

Am băut prea mult; a fost doar o problemă. Sunt foarte fericit că după jumătate de an mi-am luat din nou inima-n dinți. Am fost profesionist la băut, am fost bun… nu vreau să mai trăiesc așa”, spune Brad, pentru GQ.

Foto: GQ/Ryan McGinley

Sursa: gq.com