Martha Stewart ar fi mândră de Daniela pentru talentul ei culinar. Tânăra din Chișinău i-a împrumutat rețeta și a adaptat-o la sezonul în care ne aflăm. Daniela a pus la bătaie piersicile! Așadar, urmează instrucțiunile și fii atent la poze ca să pregătești un cheesecake fără coacere, gustul căruia nu o să îl uiți degrabă. 

Ingrediente pentru cremă:

600 gr brânză de vaci

200 ml frișcă sau smântână de 20℅

20 gr gelatină

150 gr zahăr

2 piersice

coaja unei jumătăți de lămîie

Ingrediente pentru blat:

300 gr biscuiți

200 gr unt topit

Bloggeriță culinară-26

Ingrediente pentru jeleul din piersice:

500 gr piersice
200 gr zahăr
200 ml apă
Modul de preparare a blatului:
Fărâmițăm biscuiții și adăugăm untul topit la foc. Bloggeriță culinară-17
Întindem amestecul pe tavă.
Bloggeriță culinară-16

Modul de preparare a cremei: 

Adăugăm în robotul de bucătărie ingredientele pentru crema de brânză și le amestecăm până obținem o compoziție uniformă.

Bloggeriță culinară-25

Adăugăm piersicele tăiate cubulețe și coaja de lămâie rasă.

Bloggeriță culinară-13

Turnăm crema peste blat.

Bloggeriță culinară-10

Modul de preparare a jeleului: 

Punem piersicile într-o cratiță cu apă și le lăsăm pentru câteva minute să se înmoaie ca să putem îndepărta coaja. După ce le-am decojit, le tăiem felii și le punem să fiarbă, cu 200 ml apă și 200 gr de zahăr, timp de 5 minute. Le luăm de pe foc și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit bine piersicele, le trecem prin robotul de bucătărie sau cu ajutorul unui blender le transformăm în piure. Bloggeriță culinară-24
Adăugăm gelatina și punem amestecul în frigider să se întărească un pic. 
Bloggeriță culinară-29
Turnăm amestecul din piure și gelatină peste blat și cremă.
Bloggeriță culinară-4
Lăsăm cheesecake-ul în frigider pentru cel puțin 1-2 ore ca să se întărească bine, la dorință îl decorăm, după care îl devorăm.
Bloggeriță culinară-7
Astfel de minuni se întâmplă foarte des în bucătăria din casa părintească a bloggeriței Danielei Diaconu, pasionată nu doar de gătit, dar și de pictură. Inițial, planifica să lanseze un blog dedicat lucrărilor ei. Dragostea pentru gătit a avut, însă, prioritate. Astăzi îi găsiți rețetele pe blogul reteteledanutei.blogspot.md. O inspiră mama sa, dar și bucătarii celebri. Nigella Lawson, Jamie Oliver, Gordon Ramsay și Martha Stewart sunt doar câțiva bucătari din lista Danielei.
Bloggeriță culinară-11
„Sunt multe rețete pe care le preiau, dar apoi le modific. Le adapatez condițiilor din Republica Moldova, inclusiv buzunarului pofticioșilor de la noi. Înțeleg foarte bine că multe ingrediente nu sunt ușor de găsit sau costă mult, așa că vin cu o alternativă la fel de delicioasă, dacă nu chiar mai bună”, ne-a spus Daniela.
Astăzi Daniela gătește într-o bucătărie mică, face poze cu telefonul mobil, de aceea să îi dați crezare dacă imaginea nu arată ca una de pe copertele revistelor culinare. Totuși ea preferă să vină cu propriile poze, în care apare mâncarea făcută cu mânuțele ei , în bucătăria de-acasă, decât să „împrumute” imagini de pe Pinterest și alte platforme așa cum o fac alți bloggeri de la noi.