Visul iubitorilor de cartofi! Această căsuță în forma mult-iubitei legume rădăcinoase poate fi închiriată în regim de pensiune, pe site-ul Airbnb. Situat în Idaho, SUA, acest cartof gigant de 6 tone a primit numele de „Hotelul Marele Cartof”, deși nu este un hotel în adevăratul sens al cuvântului. A fost amplasat pe terenul unei ferme, iar gazdă este Kristie Wolfe, de profesie dezvoltator imobiliar.

 

Așa cum vă puteți aștepta, „cartoful” are o singură cameră care servește drept dormitor și living, iar baia este undeva în curte, situată la doar câțiva pași. Vila are o lungime de 8,5 metri, o lățime de 4 metri și o înălțime de 3,5 metri.

Construit din oțel, ipsos și beton în 2012 pentru The Idaho Potato Commission (Comisia pentru Cartofi din Idaho), care aniversa atunci 75 de ani de existență, gigantul „cartof” a fost „reciclat” de Kriestie Wolfe, care l-a transformat într-un „hotel” ecologic. Pereții cartofului au fost izolați pentru o eficiență optimă de încălzire și răcire. Casa dispune de aer condiționat natural – o țeavă subterană care acționează ca un ventilator, pompând aer rece în „cartof” chiar și în lunile fierbinți de vară. O noapte în această locație inedită costă 242 de dolari și rezervările se fac cu cel puțin câteva săptămâni (sau chiar luni) înainte, în funcție de sezon, fiind o destinație extrem de populară.

Baia, situată în afara cartofului, are o chiuveta deasupra toaletei pentru a redirecționa apa proaspătă care intră în mod normal în rezervor către chiuvetă, economisind atât apă, cât și spațiu. Baia este asemănătoare unui mini-spa, dispunând de  o cadă cu hidromasaj, un șemineu electric și un tavan de sticlă pentru observarea stelelor pe timp de noapte. Amplasat convenabil – la doar 32 de km de centrul orașului Boise, oaspeții care vin la „Hotelul Marele Cartof” se pot bucura de o priveliște frumoasă și de multă liniște, susține proprietara.

 

Distribuie articolul: