Bill Gates, fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, consideră că, după sfârșitul pandemiei, omenirea se va confrunta cu noi amenințări. Gates a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat canalului de YouTube Veritasium.

Prima amenințare pe care Gates a numit-o, este modificarea climei, datorită căreia rata anuală a mortalității în lume va crește. Miliardarul consideră că bioterorismul este a doua amenințare pentru umanitate.

„Una dintre amenințările în adresa umanității este schimbarea climei. În fiecare an, aceasta va duce la un număr mult mai mare de victime decât actuala pandemie. De asemenea, cineva care dorește să provoace daune poate crea un virus, ceea ce înseamnă că probabilitatea de a întâlni epidemii artificiale este mai mare decât să te întâlnești față-n față cu epidemiile naturale”, a spus Gates.

La sfârșitul anului trecut, Gates a menționat când va fi următoarea pandemie. Potrivit miliardarului, acest lucru se poate întâmpla peste 20 de ani sau chiar peste trei ani. Singura modalitate de a evita dezastrele, potrivit antreprenorului, este de a investi bani în crearea vaccinurilor și medicamentelor contra virușilor: „Lumea trebuie să investească miliarde pentru a salva trilioane (și pentru a preveni milioane de decese). Cred că aceasta este cea mai bună poliță de asigurare pe care o poate cumpăra lumea”.

Anterior, s-a vorbit că autoritățile din Peru îl consideră pe Gates și alți antreprenori, fiind vinovați de crearea pandemiei din cauza coronavirusului.

Sursă: glamour.ru