Angela Țurcan este o meșteriță handmade iscusită de la noi, căreia îi place să creeze accesorii artizanale inspirate din natură. De ceva timp, ea nu mai locuiește în Moldova, iar datorită creațiilor sale este în strânsă legătură cu cei de acasă. Mai mult de atât, bijuteriile sale fac înconjurul lumii.


„Am început să buchisesc chestii încă de când eram mică, iar în ultimul an de liceu am făcut primele tentative numite astăzi bijuterii. Mă inspir din tot, de altfel sunt un om care per general trăiește cu setea de culori, experiențe și oameni noi, locuri mișto și nu în ultimul rând natura și datina, sunt sursele mele de inspirație.”, menționează tânăra.

În anul 2012, Angela a înființat proiectul „Yollka HandMade”. Și, pentru că a știut perfect să îmbine culorile și nu i-a fost frică să experimenteze, rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Ea creează de la cele mai simple bijuterii gen inele, cercei sau coliere și brățări, până la butoni pentru cămașă, broșe și insigne și chiar decorațiuni pentru interior.

Cercei

Inele

Coliere

În funcție de tehnica pe care o folosește, Angela Țurcan muncește la un accesoriu de la 30 de minute până la 24 de ore. Ca în orice altă activitate, creatoarea se confruntă și cu dificultăți.

„Pentru lucrările mele folosesc rășină, lutul polimeric, mergele și diferite împletituri. Dar ador rășina și lemnul îndeosebi. Deși o fac cu mare pasiune și chiar este oaza mea de liniște acest proces, ca să poată exista e nevoie și de resurse financiare, iar cea mai mare dificultate e să am mereu banii necesari ca să investesc în noi tehnici, instrumente și accesorii.”, spune meșterița.