Am cunoscut-o pe Olesea Codreanu anul trecut, atunci când ne-au uimit coronițele și bijuteriile create de ea pentru mirese și nu doar. Tânăra și-a propus să aducă ceva deosebit și pentru sezonul rece, iar bijuteriile din pietre strălucitoare ți-au găsit locul astfel pe căciulițe împletite tot de mâinile ei… care mai de care. Asortează culorile, potrivește modelele și pune accentele grație accesoriilor create manual.

„Ideea de a croșeta mi-a venit atunci când deja comenzile de coronițe erau pe sfârșite. Se  încheia efectiv „sezonul” nunților, petrecerilor private și venea frigul. Am răsfoit tot internetul căutând ce ocupație pot avea în timpul iernii. Analizând mai multe idei găsite, am decis să mă învăț a tricota. Mi-a luat ceva timp să înțeleg totul despre tipurile de ață, modelele de căciulite ce vor fi în vogă iarna asta, tehnici de împletit, dar am reușit până la urmă”, ne povestește Olesea Codreanu.

Tânăra povestește că cel mai greu i-a fost să găsească materia primă de calitate. „Multe tipuri de ață nu o găseam la noi în Moldova și am fost nevoită să o comand din Ucraina și de la Moscova. Cred că livrarea m-a costat dublu cât ața am fost nevoită să achit livrarea de 2 ori mai scumpă. Dorința mare însă era să pun în practică foarte curând tot ce studiasem, iar asta mă impulsiona și mai mult”, își amintește Olesea.

 

Modelele creatoarei sunt unice, personalizate la solicitare și accesorizate cu bun gust, astfel încât o simplă căciulă să devină o adevărată piesă de atracție și motiv de mândrie. „Am învățat a tricota zile întregi, cred că am pierdut numărul la de câte ori făceam și stricăm. Am ajuns de mă dureau degetele, îmi „amorțeau” efectiv, dar în final am reușit să învăț și acest lucru. Cred sincer că având dorință și răbdare se face orice”, mai spune Olesea Codreanu.

Handmade artista execută la moment comenzi individuale și face livrări în toată Moldova și nu numai. Tu pentru ce gen de căciulă optezi în sezonul rece?

Foto: Olesea Codreanu