Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să vizitați expoziția cu genericul „Nu sunt un poet tribun…”, prilejuită aniversării a 70-a de la nașterea unuia dintre cei mai importanți poeți actuali de profundă expresie românească din stânga Siretului și Prutului – Arcadie SUCEVEANU. Au fost selectate cele mai reprezentative apariții editoriale ale operei scriitorului și documente de referință asupra scriirilor sale pentru cei ce vor să cunoască, să studieze și să popularizeze creația lui Suceveanu, „poetul metaforei”.

Sunt expuse circa 110 de documente, care sunt sistematizate în subcompartimente:

· „Un Cavaler al Poeziei: Arcadie SUCEVEANU”;

· Poezia pentru copii;

· Publicistica lui SUCEVEANU (articole, eseuri, recenzii);

· Arcadie SUCEVEANU – traducător;

· SUCEVEANU în alte limbi;

· Arcadie SUCEVEANU, lider de generație.

În expoziție se regăsesc: „Mă cheamă cuvintele” (1979), placheta de versuri de debut a poetului; „Țărâmul de echilibru” cu o prefață de George Meniuc (1982); „A fugit melcul de-acasă” (1984), versuri pentru copii; volumul de versuri „Mesaje la sfârșit de mileniu” (1987), Premiul „Cea mai bună carte a anului” al Uniunii Scriitorilor; „Arhivele Golgotei” (1990), Premiul Național pentru Literatură;Eterna Danemarcă”(1995), Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Române”; „Mărul îndrăgostit de vierme” (1999), Premiul Uniunii Scriitorilor;„Ferestre stinse de îngeri” (2014); „Cu grație printre (pre)texte” (2020); „Terasa galbenă” (2022); volume de eseuri, cărți de versuri pentru copii, prestigioase antologii în care este prezent protagonistul, traduceri, referințe critice, opinii, aprecieri etc.

 

 

Expoziția poate fi vizitată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, între 25 noiembrie și 20 decembrie 2022, în spațiul expozițional, etajul II, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).