Migdalele sunt gustoase, dar și sănătoase. Se recomandă să consumăm 20-23 de migdale sau 28 de grame pe zi pentru un organism puternic. Nu consuma mai mult decât doza recomandată.

28 de grame de migdale conțin:

  • Fibre: 3.5 grame
  • Proteine: 6 grame
  • Grăsimi saturate: 14 grame
  • Vitamin E: 37% din doza necesară zilnică
  • Mangan: 32% din doza necesară zilnică
  • Magneziu: 20% din doza necesară zilnică

Beneficiile migdalelor:

Reduce colesterolul

Migdalele conțin grăsimi nesăturate, având un efect pozitiv asupra organismului. Un studiu al cercetătorilor din India a demonstrat că anume consumul de migdale scade nivelul colesterolului.

Vitamina E

Migdalele conțin un nivel ridicat de vitamina E.  Vitamina E ajută la prevenirea cancerului datorită proprietăților antioxidante. De asemenea, aceasta ajută la prevenirea bolilor de inimă. Totuși, un nivel ridicat al vitaminii E poate dăuna sănătății.

O inimă sănătoasă

Lipidile din migdale îți fac inima mai sănătoasă. Datorită proprietăților antioxidante, circulația sângelui este îmbunătățită și presiunea sângelui redusă. Consumul de migdale în fiecare zi poate reduce riscul de infarct cu 30%.

Oase puternice

Datorită unei cantități connsiderabile de nutrienți pe care îl au migdalele, precum magneziu, zinc, calciu, vitamina K, acestea ne mențin oasele sănătoase și previn osteporoza.

Ne ajută să slăbim

Mâncăm migdale și slăbim. Acestea au grăsimi sănătoase, protein și fibre care ajută organismul și-I oferă vitaminele necesare. Astfel, suntem sătuli, dar și plini de energie. Atunci când consumăm fibre, simțim că suntem sătuli, astfel consumăm mai puține alimente. Pierdem din greutate atunci când ardem mai multe calorii decât consumăm. Doza recomandată  pe zi, pentru a slăbi, e de 30-35 migdale.