Se știe că alcoolul consumat în exces nu este bun pentru sănătate. Pe de altă parte, există numeroase studii care atestă faptul că vinul și în special cel de bună calitate, dacă este consumat cu moderație, este benefic pentru organism. Totuși, te-ai întrebat vreodată dacă poți să consumi vin roșu atunci când ai menstruație? Uite că în acest material vei găsi răspunsul.

Deci, e bine sau e rău să bei alcool atunci când ai menstruație?

Răspunsul: e bine! Vinul roșu poate ameliora durerile menstruale specifice dismenoreei primare, care afectează aproape toate femeile. Aceste crampe pot fi extrem de dureroase și sunt frecvent însoțite de greață, vărsături, stomac deranjat, dureri de cap, tulburări de dispoziție și dureri lombare puternice.

Conform csid.ro, poți să bei vin roșu când ești la menstruație, dar fără exagerare. Există tot felul de pastile, alimente și remedii care te pot ajuta să scapi, cel puțin temporar, de durerile menstruale. Totuși, există o metodă prin care poți îmbina utilul cu plăcutul.

Câte un pahar cu vin roșu (maximum două, deci nu o sticlă întreagă!) în „perioada delicată a lunii” te scapă și de dureri, și de stres. Iar asta datorită conținutului bogat în resveratrol din boabele de struguri, un antioxidant care sprijină relaxarea musculară și inhibă eliberarea de prostaglandine.

Potrivit unui studiu al experților americani de la Universitatea Illinois, femeile sunt mai pofticioase cu o săptămână înainte și după menstruație, adică la ovulație. Explicația ar consta în faptul că, atunci când suntem la capacitate maximă în privința estrogenului, creierul nostru e mai ușor de mulțumit și consideră alcoolul, sau orice altă poftă satisfăcută, o recompensă generoasă.

Iată care sunt și alte beneficii a vinului roșu consumat moderat:

  • Îți imbunătățește memoria și te protejează împotriva Alzheimerului;
  • Scade riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare;
  • Scade tensiunea arterială;
  • Este bogat în polifenoli, ceea ce înseamnă că poate combate bolile cronice și contribui la longevitate;
  • Persoanele care consuma 1 – 2 pahare de vin roșu manifestă cu 44% mai putine răceli decât cei care nu consuma vin;
  • Carnea la grătar marinată în vin roșu timp de două ore, poate avea cu până la 88% mai puține substanțe cancerigene;
  • Pune metabolismul în mișcare și te ajută sa îți menții silueta (dacă bei doar un pahar).

Ține minte, doar consumul moderat de vin este benefic!

Distribuie articolul: