A venit vara, soarele arde mai tare, în special în mijlocul zilei, iar multă lume pleacă în vacanță la mare în această perioadă sau petrece măcar un weekend la bazin. Și o întrebare des auzită: Ce facem cu sugarii? Vă oferim câteva sfaturi legate de expunerea sugarilor la soare, orele de plimbare recomandate și cele mai degrabă interzise, ce facem cu bebelușii la mare și după ce vârstă pot fi folosite cremele de protecție solară.

Bebelușii și soarele: când trebuie evitată expunerea la soare. Câteva sfaturi privind expunerea la soare a bebelușilor de la medicul Eduard Egri:

1. Până la vârsta de 6 luni de viață este interzisă expunerea directă a acestora la soare și nici nu sunt recomandate cremele.

2. Sugarii mai mari de 6 luni ar trebui ținuți departe de expunere directa mai ales la orele amiezii, iar plimbarea este recomandat să se facă dimineața și seara. La aceștia, dacă este nevoie, se poate aplica o cremă cu factor de protecție, atât UVA cât și UVB, dar important este să fie făcută special pentru copiii mici.

3. Purtarea unei pălării este, de asemenea, importantă.

4. Hidratarea este esențială în zilele toride, poate fi făcută cu lapte matern, formulă sau inclusiv apă la cei mai mari de 6 luni.

5. Cei care sunt la mare să nu uite că unele umbrele nu protejează suficient de razele ultravioletele, astfel că umbra nu înseamnă întotdeauna protecție deplină, iar recomandarea este de a se folosi corturi de plajă pentru cei mici.

 

Distribuie articolul: