În sezonul rece multe femei se confruntă cu căderea părului. Această problemă o am și eu deja de mai mulți ani. Atunci când vine toamna și iarna încep să pierd cantități semnificative de păr. Frigul dăunează podoabei capilare, așa că în sezonul rece este indicat să ai mai mare grijă de părul tău. 

În ediția de astăzi Beauty Factory îți arăt metoda mea de a reduce căderea părului. Este vorba despre masajul scalpului cu ulei de cocos.

Am ales uleiul de cocos deoarece acest ulei penetreaza cu ușurință pielea capului și totodată are și proprietatăți antibacteriene și antifungice.

Masajul terapeutic intensifică microcirculația sanguină de la nivelul scalpului, astfel încât substanţele hrănitoare să ajungă la fiecare folicul de păr. Astfel, rădăcinile se întăresc şi ajută părul să-şi atingă potenţialul maxim, să fie sănătos şi mătăsos.

Beneficiile masajului scalpului

Unele studii confirmă faptul că masajul propriu-zis, cu sau fără o loţiune specială, efectuat timp de câteva săptămâni, măreşte faza de creştere a părului. Prin urmare, poate avea ca rezultat, un păr mai puternic, cu un fir mai gros;

Masajul scalpului relaxează mintea şi ajută la înlăturarea stresului;

Folosind soluţii speciale pentru masaj, stimulezi circulaţia sanguină a pielii epicraniene, mărind cantitatea de oxigen şi nutrienţii necesari rădăcinii firului de păr;

Masajul scalpului poate favoriza şi îmbunătăţi penetrarea substanţelor active aplicate înainte şi/sau după masajul propriu-zis;

Îmbunătăţeşte şi reactivează microcirculaţia la nivelul scalpului;

Poate contracara uscarea scalpului, deoarece stimulează producţia de sebum (un element care, în condiţii normale, acţionează protectiv asupra scalpului în sine).

Mişcările de masaj trebuie să fie blânde: degetele sunt glisate prin păr cu o presiune fermă. Este bine ca întotdeauna să începi uşor, fără mişcări energice şi puternice, care nu ar face altceva decât să atace pielea. 

Vezi în video-ul de mai sus cât de simpu este să îți faci un masaj al scalpului! 

Vezi și: Beauty Factory: De ce și cum trebuie să folosești concealerul? (Video)

Distribuie articolul: