Bambusul este considerată o plantă norocoasă, deoarece atrage energie pozitivă și noroc în casă. Palmierul de bambus mic este ideal atât pentru purificarea aerului, cât și pentru că aduce armonie în locuință. Câteva sfaturi de îngrijire a acestei plante, oferite de sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro.

Proprietățile acestei plante îți permit să împrospătezi aerul din încăpere în timpul zilei și să creezi o atmosferă relaxantă pe timp de noapte. Este o plantă decorativă ideală pentru interiorul unei case sau pentru birou.

Îngrijire

Deși este cunoscută sub numele de bambus, ea aparține unei alte grupe. E foarte simplu să ai grijă de bambusul norocos. De obicei, trebuie așezat în vase mici în care să păstrați un nivel minim de apă. Cu lumina nu este mofturos – îi plac locurile mai umbrite, fără lumina solară directă. În acest mod, bambusul vă va oferi mereu frunzulițe verzi.

Creșterea bambusului norocos se desfășoară în funcție de recipientul în care este păstrat, de temperaturi, de felul în care este tăiat etc. Nu degeaba există foarte multe persoane care și-au dezvoltat un adevărat hobby legat de creșterea bambusului norocos!

Recipientul de creștere

Acestea fiind spuse, va sugerăm să cumpărați pentru bambus norocos o vaza decorativă care să aibă o înălțime de 20 cm. Dacă vreți să îl creșteți în pământ, alegeți un ghiveci mediu cu găuri de drenaj la bază.

Apă

Bambusul iubește apă stătută, de aceea vom folosi numai apă distilată sau din sticlă(fără apă de robinet!), ce nu conține clor și alte substanțe chimice. Apa trebuie să depășească cu puțin ultimele rădăcini.

Lumina

Bambusul norocos preferă lumina soarelui, cu condiția ca aceasta să fie filtrată. În cazul în care lumina este prea intensă, frunzulițele lui vor îngălbeni. Încercați să îl feriți de extreme: o temperatură prea joasă sau prea ridicată îi va afecta sănătatea.

Îngrășământ

Câteva picături de îngrășământ pentru plante verzi sunt suficiente.

Frunzele

Șterge frunzele plantei cu o cârpă curată, o dată la câteva zile, pentru a îndepărta praful. Dacă o parte din bambus se îngălbenește taie partea galbenă și repune bambusul în apă.

Atinge plantă, vorbește cu ea, arată-i dragostea ta. Ea îți va oferi în schimb vitalitate și putere. Dacă o parte din bambus se îngălbenește taie partea galbenă și repune bambusul în apă.

Din tulpină ies noi rădăcini. Dacă tăietura este în partea liberă, care nu stă în apă, o să apară noi lăstari.

Înmulțirea se face prin butași

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: