În doar două zile debutează la Chișinău cele „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”. Astfel, pe 25 noiembrie 2015, la Chişinău, în cadrul unui eveniment organizat la Shopping MallDova de Coaliţia Naţională „Viaţa fără violenţă în familie”, trupa Brio Sonores, va susține un concert cu genericul „Fiecare poate opri violenţa”, începând cu ora 18.00.

Campania naţională „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, care este lansată la 25 noiembrie şi se încheie la 10 decembrie, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, include mai multe acţiuni de sensibilizare, flash mob-uri, spot promoţional etc. şi aliniază numeroşi parteneri naţionali şi internaţionali, mass-media într-o voce comună de TOLERANŢĂ ZERO împotriva violenţei faţă de femei.

Potrivi statisticilor, fiecare a 4-a femeie din Republica Moldova a suferit de o formă a violenței pe parcursul vieții, iar violenţa în familie este încă un fenomen în creştere în ţară.

Mesajul-cheie al Coaliţiei Naţionale este că „Fiecare poate opri violenţa”, iar programul muzical susţinut de formaţia „Brio Sonores”, în parteneriat cu studioul CIOFILM Moldova și centrul comercial Shopping MallDova. Debutul campaniei va fi precedat la eveniment de cuvinte de salut adresate publicului de către Ambasadoarea Suediei, Vice – ambasadoarea Statelor Unite ale Americii şi UN Women.

Coaliția națională „Viața fără violență în familie” este o platformă socială, care cuprinde 18 organizații non-guvernamentale și instituții publice din Republica Moldova, prestatori de servicii de asistență și protecție pentru victimele violenței în familie. Secretariatul Coaliţiei este deţinut în prezent de Centrul de Drept al Femeilor.