muzicienii Moldo Crescendo – cu toții absolvenți și studenți ai Universităților de Muzică de peste hotare -, au revenit în Republica Moldova pentru turneul ”Bach la Casa de Cultură”. De astăzi, 17 iulie, Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Belgia), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România), împreună cu Marcel Lazăr, fondatorul Moldo Crescendo, pianist cu studii în România, își încep repetițiile, iar în perioada 21 iulie - 6 august vor cânta muzică clasică în 9 Case de Cultură din RM.

Proiectul „Bach la Casa de Cultură, a treia ediție a Festivalului de Muzică Clasică Moldo Crescendo”, va avea loc datorită campaniei de crowdfunding pe Guvern 24 – acontribuțiilor Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Diasporei Culturale și publicului larg -, a Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și partenerului general „Gura Căinarului”.

Astfel, în perioada 21 iulie – 6 august,  în 9 Case de Cultură din Republica Moldova vor avea loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie ale actriței Lia Sinchevici și produse foto și video artistice. Evenimentele vor face parte din a 3-a ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Menționăm că proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova care își fac studiile la Universităț de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima oară în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut. Ediția a doua a proiectului, ”Moldo Crescendo Conace”, a fost la fel finanțată prin crowdfunding, în proporție de 30%.