Termenul de sindrom antifosfolipidic (AFS) l-au auzit multe femei. În primul rând acelea care au trăit situații neplăcute legate de acest sindrom: avorturi recurente, nașteri premature, moartea fătului, gestoze, eșuarea procedurii FIV, trombozele venelor de la gambă și alte probleme deloc plăcute. Noutăți de la Alfa Diagnostica – acum laboratorul are un test pentru toate, unic în Republica Moldova.

Problema

Principala cauză AFS sunt anticorpii pentru diferiți componenți ale sângelui, în consecință apar trombi mici responsabili pentru manifestările clinice corespunzătoare.

Diagnosticul

Pentru a stabili diagnosticul, medicii neapărat vor indica analizele pentru anticorpi la cardiolipinași glicoproteina. De cele mai multe ori nu este suficient să determinăm doar acești doi indicatori, deoarece sunt o mulțime de anticorpi care pot duce la instalarea AFS. Din păcate nu pot fi depistați absolut toți.

Soluția

Astăzi în lume se folosește o platformă diagnostică unică care permite identificarea a absolut tuturor varietăților de anticorpi care pot fi întâlnite în AFS, chiar și a ambilor clase: M și G.

În Republica Moldova acest test unic se efectuează doar în laboratorul medical Alfa Diagnostica.

Pentru o informație mai detaliată privind efectuarea analizelor accesați site-ul oficial Alfa Diagnostica care vă oferă informație veridică despre ambele teste, astfel accesând aici și aici puteți găsi tot ce vă interesează.

 

 

P