De astăzi, prin Moscova nu mai este posibil să circuli fără o permisiune în format electronic. Despre acest fapt a declarat primarul capitalei ruse, Serghei Sobeanin. 

Sursă: glamour.ru

Aceste restricții sunt impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. La Moscova deja a fost declarată starea pentru pregătirea urgentă, ce presupune că nu este permisă circulația prin oraș fără un motiv întemeiat, dar, din păcate se înregistrează un număr mare de oameni pe străzi.

„Permisiunile electronice și toate restricțiile impuse ne impun anumite incomodități, dar când e vorba de sănătate și numărul mare de oameni, nu avem altă ieșire din situație. În special când vedem că nu toți respectă regimul de carantină”, a declarat primarul orașului Moscova.

În prima etapă, va fi introdus permisul pentru a merge la muncă, iar în a doua etapă – pentru ieșirile cu alte scopuri. Și în a treia etapă, dacă este necesar, circulația prin sector, a spus primarul. Momentul introducerii fiecărei etape va fi anunțat ulterior.

Începând cu 10 aprilie, autoritățile ruse vor pedepsi sever pe cei care încalcă regimul de autoizolare și circulă, chiar cu mașinile proprii, fără un motiv întemeiat. Instanțele de judecată deja au emis o amendă în sumă de 15000 ruble pentru încălcarea regimului de autoizolare.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: