Doar datorită automotivării îți vei îmbunătăți concentrarea asupra obiectivelor și succeselor tale. Află cum să obții abilitatea de a continua să faci o schimbare pozitivă în viață, fără a renunța la un moment dat. Fii inspirat și continuă să mergi în ciuda eșecurilor.

Este important să te uiți la ceea ce te motivează și să cauți schimbarea. Automotivarea este abilitatea de a se conduce la inițiativă și la acțiune. Găsirea motivației de sine necesită angajament pe termen lung, curaj și perseverență. Nu este imposibil, trebuie doar să găsești modalități de a-ți da un stimul.

„Orice am vrea să obținem în viață, automotivarea joacă un rol cheie.”

Dacă ai nevoie de un impuls interior de a acționa, de a face ceva, de a crea și de a realiza. Dacă vrei să-ți îndeplinești sarcinile, dar nu ai automotivația cu tine, urmează acești pași:

1. Descompune obiectivele mari în pași mici

Pentru a atinge obiectivul mai mare, ia în considerare pașii mai mici. Sparge toate lucrurile în bucăți, astfel încât să poți sărbători victoriile. Este un obicei obișnuit al oamenilor de succes și funcționează bine pentru a face obiectivele mari mai accesibile.

2. Gestionează așteptările

Atunci când nu vezi progresul atât de repede pe cât te aștepți, sentimentul de frustrare este primul pas către renunțare. Iar când obstacolele se acumulează, frustrarea devine disperare. Iar slujba ta este de a rămâne motivat deci, găsește modalități de a gestiona stresul.

3. Înconjoară-te de oameni care te sprijină

Trebuie să avem în jurul nostru oameni care să ne ajute să rămânem în contact cu rezultatele dorite. Oamenii care au un sistem de sprijin se descurcă mai bine decât cei care merg singuri.

4. Odihnește-te suficient

Pentru a menține motivația puternică, trebuie să ne acordăm timp, pentru a ne întrerupe și a reseta, mai ales în perioadele de stres. Dacă vei avea grijă de tine, cu pauze pentru relaxare și odihnă, acest lucru te va ajuta să-ți menții motivația.

5. Sărbătorește realizările

Când munca grea dă roade, merită să sărbătorești. Când ai un câștig mic sau atingi o etapă în călătoria ta, fă tot ce te face să te simți ca un superstar.

Schimbarea nu se întâmplă peste noapte dar, se merită!

Amintește-ți că schimbarea vieții în bine nu se întâmplă peste noapte. Când îți propui să atingi un obiectiv mare, așteaptă-te să progresezi în timp. Când simți o scufundare în automotivare, amintește-ți toate acțiunile concrete pe care le poți întreprinde pentru a evita prăbușirea și renunțarea.

Autoare: Mihaela Iorgu, stagiară

Foto: Pexels/Daniel Xaviers