În ritmurile grăbite ale vieții vrem să le facem pe toate, dar uităm că cea mai prețioasă comoară pe care o avem este sufletul și lumea noastră interioară. Și doar atunci când te vei cunoaște suficient de bine vei ști ce cale să alegi și ce direcție să parcurgi. Vezi mai jos câțiva pași spre autocunoaștere.

Ești cel mai valoros lucru pe care-l ai în această viață, așa timpul pe care ți-l dedici pentru a te cunoaște nu va fi niciodată un timp pierdut. E o adevărată declarație de iubire către esența ta simplul fapt de a te interesa de ceea ce simți, de ceea ce gândești în anumite momente-cheie. te iubești înseamnă ți acorzi răbdarea de a te descoperi, de a ajunge în profunzimile ființei tale, acolo unde există atâtea răspunsuri la întrebările care te-au frământat pe parcursul vieții.

Doar cunoscându-te vei putea alegi cea mai bună direcție pentru tine, iubești fără regrete și ți atingi potențialul.

Ce ai făcut azi concret pentru a te cunoaște mai bine?

Avem falsa impresie știm cine suntem, dar gândește-te: cine ești tu fără jobul tău, fară partenerul tău, fară mașină și prietenii tai? Cine ești atunci când nu te mai raportezi la ceea ce se află în exteriorul tău? Meditează câteva minute asupra acestei întrebări și raspundeți cu sinceritate. S-ar putea te surprinzi.

Începe-ți ziua cu a te concentra asupra interiorului tău

Sunt sigură , așa cum facem cei mai mulți, îți începi ziua punând pe lista tot ce ai de făcut, confruntandu-te cu presiunea de a mulțumi pe toată lumea, agitandu-te de la prima ora. Nu e doar un proces care îți face mult rău din punct de vedere mental (și care, sincer, nu te ajută fii productivă), însă e de asemenea un mod de a te îndepărta de tine însăți. Schimbă povestea: începeți ziua gandindu-te doar la tine, la sufletul tău. Întreabă-te: „de ce am nevoie azi pentru a fi fericita?”. Bucură-te de un ceai cald șiacordează-te” la simțurile tale. Atunci când ești în sincronie cu tine însăți, totul iese mai bine.

Fă un lucru pe care nu l-ai făcut de obicei

Probabil ai decis deja ce activități îți plac, ce e de tine și ce nu. Însă aceste decizii sunt adesea influențate de factori exteriori, care nu au nicio legătură cu cine suntem noi cu adevărat. Nu te lasă influențată de circumstanțele tale, de etichetele pe care alți oameni ți le-au pus de-a lungul timpului, de obiceiurile deprinse de acasă. Tu nu ești doar fata timidă sau fata care râde mult, ești atât de multe lucruri în același timp. Și singura modalitate de a te dezvălui în 3D, de a-ți descoperi toate fațetele, este te pui în situații noi. Mergi într-o drumeție pe munte dacă nu e chiar stilul tău sau înscrie-te la lecții de balet. Joacă fotbal sau alt sport pe care credeai -l urăști, abordează tu prima un bărbat. Vei descoperi multe lucruri noi despre tine.

Sursa: Andreearaicu.ro

Distribuie articolul: