Elena Cucicovschi din Chișinău, astăzi stabilită cu traiul în Belgia, dă asigurări că orice femeie își poate îmbunătăți esențial viața urmând recomandările ei. Ea este autoarea programelor transformaționale de feminitate, psiholog, instructor certificat pe mușchii intimi. Proiectul „Arta de a fi femeie by Elena Cucicovschii” a apărut în urma unei mari crize. „Asociata care îmi povestea toată ziua despre Dumnezeu m-a păcălit și mi-a furat afacerea, iubitul meu (actualul soț) a plecat din țară, trecutul lui se implica în prezentul nostru, mă înțelegeam prost cu fiica și părinții. Eram singură, nu aveam bani.  Am început să aplic energia și puterea feminină, despre care știam de la bunica mea din partea mamei. E vorba despre practici energetice, tehnici de îndeplinire a dorințelor. Mi-am elaborat propriul sistem de evoluție și a ieșit un program transformațional de 100 de zile. Peste 30 de zile parcurse conform programului, iubitul meu a venit la București și m-a cerut de soție. Ne-am căsătorit pe 1 iunie, iar pe 2 iunie eram deja stabilită la Bruxelles”, povestește Elena. 

În septembrie 2016, a organizat primul seminar tematic la Iași, la care au venit 500 de femei. A urmat un seminar la București, care a adunat și mai multe persoane, la care își împărtășește experiența și secretul succesului. Femeile au încrederea în ea, iar Elena dă asigurări că sfaturile ei dau roade bogate.

„Astazi, organizez tabere de feminitate în străinătate și în țară, training-uri, workshop-uri, cursuri online. Avem linia proprie de fabricare a anumitor produse magice pentru femei. Doar în 2017, au făcut cunostință cu acest program peste 4000 de femei din România. În fiecare zi primim feedback-uri, povești de succes, istorii despre cum s-au format familii, s-au născut copii, femeile și-au găsit vocația, rezultatul este garantat și asta e o motivație enormă pentru mine și echipa mea. De exemplu Gina Hulubei și-a schimbat radical viața grație programului și a devenit asistenta mea personală. Ea spune că e alt om și că trăiește o poveste continuă. La rândul ei ghideaza astăzi alte femei, care o scaldă în fiecare zi în recunoștință și iubire.”

Și atunci, ce este feminitatea? Cum se manifestă?

„Feminitatea înseamnă a trăi în acceptare, satisfacție, fără grabă, savurarea momentului, crearea unei realități prin puterea dorinței. O femeie cu energia feminină amplificată materializează foarte repede totul. Ea nu are un scop, trăiește doar procesul prin care ajunge la un obiectiv sau altul. Ea este foarte conștientă de existența sa. Femeia simte, vrea, iubește, admiră, plutește, inspiră… Ea înțelege foarte bine că bărbații își pun scopuri, iar femeile își îndeplinesc dorințele. La fel, ea este conștientă de faptul că femeia este Evoluția și bărbatul este Revoluția…”

Astăzi se promovează intens egalitatea de gen în toate. Cât de mult seamănă, totuși, cele două sexe? Diferă o femeie de un bărbat, nu doar fizic? Prin ce se manifestă cele mai importante deosebiri?

„Cele două sexe simt totul diferit, până și atingerile, culorile, gusturile, sunetele, temperatura de afară. Femeia este emoție, un haos, iar bărbatul este structura. Din haos se formeaza structura, de aceea și se spune că energia feminină este forța creatoare a Universului. Cred că nu am putea exista unii fără alții. Eu personal niciodată nu mi-aș dori să fim egali. Cum ar fi să avem mereu doar noapte sau doar zi? Sincer, mi se pare ceva distructiv…”

Și atunci, ce îi cauzează femeii cea mai mare suferință? Lipsa unui partener lângă ea, lipsa banilor sau a atenției?

„Dorința de a plăcea mai mult altora decât propriei persoane. Dorința de a plăcea celorlalți e un drum care duce spre nicăieri. Asta înseamnă că nu ai încredere feminină și nu ești în contact cu tine, cu ceea ce simți. Când femeia are suficientă putere pentru a-și fixa punctul de adunare, pentru ea nu mai există stereotipuri. Are suficientă înțelepciune pentru a-și corecta personalitatea și circumstanțele în orice moment.”

Ce reprezintă energia feminină? 

„O femeie trebuie să arate armonios, cu parul sănătos și mereu cu zâmbetul pe buze. O femeie adevarată este inspirație pentru cei din jur și aici nu este vorba de frumusețe, mai mult de energie, magnetism. Dacă e sanatoasă fizic, psihic și emoțional, va radia din interior cu această puritate. În toate culturile există noțiunea de energie feminină și cea masculină. Se spune că bărbatul este Soare, femeia este Lună, bărbatul este focul, femeia este apă. De aici reiese că energia feminină înseamna pasivitate, liniște, calm, mister, magnetism, acceptare și cel mai important – flexibilitate. O femeie flexibilă e ca apa, e peste tot.”

Despre toate astea, dar și mai multe, vom citi în cartea ei, pe care planifică să o publice în acest an.