Ne trezim dimineață cu alarmă, în fugă gustăm câte ceva, alergăm cu copiii la școală, iar apoi înjurăm în trafic. Taskuri, ședințe, stres. Iarăși trafic, înghesuială la magazin, prepararea cinei, treburi casnice, lecții și activități serale cu copiii. Somnul… Când în această rutină ți-ai oferit timp doar pentru tine? Poate dimineața? N-ai reușit. În pauza de masă? Nici pe-atâta! Seara? De unde? Ți-ai dori ca ziua să dureze măcar 30 de ore, ca să le reușești pe toate? Nu e posibil. Însă este extrem de important să nu uiți de tine.

Psihologa Aurelia Balan ne atrage atenția asupra celei mai importante valori din viața noastră, nu averea – timpul. În goana după confort, succes, perfecțiune în toate, mulți dintre noi uită ce contează cu adevărat, ignorând nu doar oamenii dragi, dar și fericirea personală.

Oferă-ți timp

„E o dovadă de înțelepciune matură atunci când învățăm să ne oferim timp. Timp să nu îți dorești nimic, doar să manifești recunoștință pentru ceea ce ai.

Timp pentru o carte din care să recitești de mai multe ori anumite rânduri, pentru a a-ți „perfora” scoarța cerebrală și pentru a rămâne.. acolo, în minte, fiecare cuvânt.

Timp pentru o cafea sorbită cu înghițituri mici privind cu atenție ceea ce se oglindește în ochii omului de alături, pentru ca să încerci să-l înțelegi și, să te cunoști mai bine.

Timp pentru mulțumire, lui Dumnezeu, părinților, persoanei iubite, copiilor, oamenilor din viața ta de om, pentru darul suprem cu care ți se predă fiecare lecție.

Timp pentru rugăciune ca să aliniezi mintea cu inima.

Timp pentru pasiuni, căci ele te umplu de energie.

Timp pentru alte locuri și călătorii , pentru că astfel te îmbogățești.

Timp pentru ați evalua credințele, fiindcă ele îți construiesc percepția asupra realității.

Timp pentru a trăi…cu adevărat”.

Ca să nu ne pierdem în rutină, ca să păstrăm acea strălucire în ochi, visele, dragostea pentru viață, ca să ne suplinim forțele, avem nevoie de timp pentru noi. Nu uita de asta!

Tu când ți-ai acordat ultima dată timp?

Foto: Aurelia Balan, Pexels.com