Anastasia Nichita luat aurul la Cupa Mondială de lupte, categoria 57 de kg. Competiția s-a desfășurat în capitala Serbiei, Belgrad. Nichita a învins-o pe indianca Anshu Anshu (scor 5-1), relatează AGORA.md.

Ansatasia Nichita este singura luptătoare din țara noastră care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

„Astăzi am trăit bucuria unei vești minunate – sportiva Anastasia Nichita a cucerit aurul la Cupa Mondială de la Belgrad. Efortul și dedicația Anastasiei reprezintă o realizare extraordinară a țării și a oamenilor noștri, care reușesc în pofida tuturor greutăților. Îți mulțumim, Anastasia, că ne faci mândri și că ai adus Moldova pe primul loc. Felicitări și multe victorii înainte”, a scris cu această ocazie președinta aleasă Maia Sandu.

„Astăzi am reușit, dar niciodată nu avea să reușesc de una singură. În spatele acestei munci stau multe persoane cărora le sunt recunoscătoare. Un mare mulțumesc persoanelor dragi și apropiate, familiei care îmi este alături și mă susține, mulțumesc antrenorului meu Tudor Cirlan, care din păcate nu a putut fi prezent cu mine, dar care știu sigur că a avut emoții în fața ecranului, mulțumesc domnului Anatol Guidea pentru ca ne ajutați și ne învățați multe, mulțumesc tuturor celor care au contribuit și care s-au bucurat de aceasta medalie și desigur mulțumesc Domnului căci mi-a dat putere sa ajung până aici!!!
Cupa mondială !💪🥇”, este mesajul plin de bucurie și recunoștință transmis de Anastasia pe pagina sa de Facebook.

La competiția de la Belgrad, Irina Rîngaci (65 kg) a obținut medalia de argint, învingând-o în finală pe ucraineanca Tetiana Rizhko (4-14).

Urmăriți lupta Anastasiei Nichita în video de mai jos: