Festivalul Mai Dulce a devenit o pistă de lansare pentru patiserii începători. Pentru al șaselea an la consecutiv, echipa KLumea, ajutată de un juriu, alege cel mai bun desert tradițional local și internațional și cel mai bun desert vegan. Peste 50 de patiseri și gospodine care gătesc dulciuri s-au luptat pentru Trofeul Cireașa de pe Tort și titlul de Cel Mai Gustos Desert al Festivalului.

Ana Moroi a câștigat trofeul „Cireașa de pe tort” pentru cel mai bun desert tradițional – Tort cu miere (Medovik ). Patisera ne-a spus că a folosit doar miere locală, iar blatul l-a făcut cu caramelă. Un alt secret a fost faptul că a adăugat scorțișoară și dragoste.

„Cel Mai Bun desert Internațional” a fost un entremet cu mango și fructul pasiunii, creat de Carolina Dosca. La ediția din anul trecut tot Carolina a câștigat trofeul Cireașa de pe Tort la această categorie, doar că în acest an, patisera a venit cu o rețetă proprie.

Natalia Cernișova a luat premiul l pentru un mousse cu pomușoare la categoria „Cel Mai Bun Desert Raw Vegan”.

 

Vezi și: Primele imagini de la Mai Dulce 2019: distracție pentru toată familia, dulce pentru toate vârstele (Foto)