S-au născut la Hâncești, acolo unde au și copilărit. Ulterior, destinul i-a dus tocmai în Portugalia, iar de mai bine de zece ani simt pe propria piele ce înseamnă „visul american”. Alyona și Ruvim Cherabye s-au stabilit cu traiul la Chicago, statul Illinois din SUA și, de-a lungul timpului, au reușit să creeze o familie frumoasă, respectată de toți prietenii, dar și localnicii. Și asta pentru că cei doi nu au uitat de unde au pornit și care le sunt rădăcinile. Împreună cresc trei copilași, cei care le motivează și le dau speranță. Cum le reușesc pe toate, vedeți mai jos.

În curtea Alyonei și a lui Ruvim găsești de toate: de la zarzavaturi și până la pomi cu cele mai declioase fructe. Chiar dacă nu au crescut la sat, dragostea pentru agricultură le curge prin vene. Mereu și-au dorit să aibă pe masă produse ecologice, crescute cu propriile mâini, iar visul lor a devenit realitate, bineînțeles, prin multă muncă, efor și dedicație:

„Eu și soțul meu suntem din oraș, iar în apartamente nu am avut grijă de grădină sau alte treburi pe care le au copiii de la sat. Aici, în America, în schimb ni s-a trezit un interes mare pentru agricultură. Sădim câte puțin din toate, pentru a savura gustul adevărat al legumelor și fructelor”, a declarat moldoveanca pentru Ea.md

18554866_1362031723844518_927695185_n

„Ba mai mult, soțul a cumpărat și un solar profesional, în care sădim legume. Avem castraveți de la sfârșitul lunii aprilie și până vin frigurile. Ne place mult că le putem avea pe toate chiar în curtea noastră, și flori, și pomi, și cum fără leuștean sau cimbru de casă, care face zeama atât de gustoasă. Soțul a sădit și viță-de-vie, avem struguri „Moldova”, pe care aici, în America nu i-am întâlnit. Ne hrănim toată vara numai din grădina noastră, facem constervări, murături. E o muncă mare în spatele acestei povești, dar ne place mult rezultatul.”

„Îmi fac singură crema de față și evit medicamentele. De obicei, dacă e o problemă de ten, o tratez cu uleiuri esențiale, cu ierburi și miere. Mai fac și pastille din calciu, făcute din coaja de ou de la găinușele noastre”, menționează Alyona.

Deși ne-am imaginat răspunsul, am fost curioși să aflăm dacă Alyona și Ruvim și-ar dori să revină în Moldova sau America a reușit să devină pentru ei acel „Acasă”. Răspunsul nu a avut cum să ne surprindă.

„Sinceră să fiu, nu cred că mi-aș dori să revin. După 10 ani trăiți aici, America într-adevăr a reușit să devină acel „Acasă”. Suntem o familie mare, iar în jurul casei noastre domnește o atmosferă moldovenească, pe care am reușit să o creăm. Nu ne lipsește ceva de ce ne-ar fi dor. Avem o mulțime de prieteni care ne sunt mereu aproape, dar și întreaga familie – un lucru extrem de important.”

18554388_1362031817177842_1734034232_n

Tânăra mămică este numită de către cei dragi și „Femeia – Fenomen”. Asta pentru că mai are o mulțime de pasiuni pe care le-a deprins pe parcurs. Despre toate, însă vă vom povestri într-un alt interviu care nu avea cum să nu vă motiveze!

Foto: Arhivă personală