Au creat o planetă din muzica lor, iar ritmul, dar și emoțiile pe care le trezesc acordurile LEMONIQUE contează pentru această trupă cel mai mult. Visează la un Grammy, dar la unul meritat și încununat cu multe concerte, pe toată planeta. Până atunci vă lăsăm să-i descoperiți din interviul ce urmează.

Cum ați format acest grup minunat și care este povestea denumirii?

Când am decis să lansăm o trupă, am început totul prin a ne pune întrebări: De ce vrem să facem asta? Cu ce vom ajuta omenirea dacă vom lansa o trupă? După care a urmat un vis în care l-am văzut pe Mr. White Rabbit, el ne-a invitat să-l urmăm, de fapt. Așa am și făcut, iar el ne-a condus spre planeta LEMONIQUE. De ce LEMONIQUE? LEMONIQUE a fost ca o notă muzicală, în același timp, o iluzie, însă una cât se poate de reală… Așa cum e muzica în mintea fiecăruia dintre noi: fără formă, pentru că până în momentul când o transformi în sunete și o cânți, rămâne doar o iluzie.

Ce muzică promovați voi, ce muzică doriți să mai abordați?

Vă spunem cu sinceritate că pentru noi nu a contat foarte mult stilul pe care îl abordăm. Mantra noastră e una cât se poate de clară – muzica pe care o creăm trebuie să fie gustoasă și pe înțelesul tuturor.

Ce mesaj transmite muzica voastră, cui vă adresați?

Fiecare piesă transmite câte un mesaj diferit, totul depinde de starea celui care o ascultă, însă mesajul comun este unul criptat, pentru locuitorii Planetei Pământ din partea celor care populează Planeta LEMONIQUE. Nu vă concentrați pe mesajele pieselor noastre, pentru că muzica nu e doar text, ea este despre sentimente și emoții. În prima piesă proprie, „Demons”, am inclus destul de multe sensuri, i-am îndemnat pe oameni să se gândească la demoni sau, altfel zis, la fricile din mintea lor. Fiecare dintre noi este frumos în felul său, iar invidia, răutatea și frustrările sunt demonii pe care trebuie să-i acceptăm și să ne iubim pentru ceea ce suntem. Invidia trebuie să ne provoace să devenim mereu mai buni decât suntem, răutatea trebuie să o minimalizăm, iar tot ce nu ne place în noi, trebuie să ne învățăm să adorăm.

Prin piesa „Call Me” am vrut să îndemnăm publicul să se miște, să danseze și neapărat să-i sune pe cei dragi!

În ce proiecte ați fost implicați și ce experiențe muzicale ați avut cu trupa?

Aproape toți am activat anterior într-o altă trupă – „GraviTy” am susținut concerte în foarte multe țări, am parcurs jumătate de planetă: Statele Unite ale Americii, Dubai, Australia, Noua Zeelandă, Insulele Caraibe, Hawaii, Alaska, Tasmania și multe alte locuri.

Totuși, cea mai memorabilă experiență rămâne cea de la Eurovision Moldova 2019. În urmă cu câțiva ani, după unul dintre concerte din Australia, cineva din trupă a zis: „Vreau foarte mult ca muzica noastră să fie ascultată peste tot în lume!” Atunci am compus și refrenul pentru piesa „Gravity”: „Follow your dreams, your space is full of gravity!”, iar noi am început să ne urmăm visurile. Apoi am cântat această piesă la cel mai mare concurs muzical din țara noastră!

A fost ceva cu totul deosebit pentru noi, ritmul și programul intens cărui am reușit să facem față în cele 2 luni de pregătiri, oamenii pe care i-am cunoscut și feedback-ul publicului care ne-au demonstrat încă o data, LEMONIQUE este despre trăirile și puterea oamenilor. Simțind pe propria piele putearea perseverenței: Mister White Rabbit a dansat pentru prima data în viața sa pe scenă, Mary a avut curajul de a face freză scurtă, iar Sergiu a fost mai punctual decât de obicei xD . Toate astea au creat momente memorabile și motivante pentru trupa noastră.

Și acum, care e scopul vostru, unde vă propuneți să ajungeți?

Gata, nu mai avem scopuri! Totuși, dacă e să ne gândim așa, am creat o planetă nouă (râd). Dar dacă e să revenim un pic, vrem să cântăm peste tot în lume. Dacă în trecut ne bazam pe cover-uri, de data asta vrem un turneu în care vom interpreta doar piesele noastre. Mai avem și un mic capriciu, visăm zi și noapte la un Grammy! Dar să-l câștigăm pe merit, evident.

Ne dăm bine seama că avem de învățat încă foarte multe lucruri, pentru a deveni mai buni, dar avem și mult de compus! Totodată vrem să spunem tuturor: „Noi știm ce vă doriți să vă cântăm!”

Cum vedeți proiectele voastre în anii viitori?

Vor fi proiecte curajoase, inovative, magice și totodată adevărate, proiecte care vor merita cele mai zgomotoase aplauze.

Distribuie articolul: