În viitorul apropiat, veți avea oportunitatea de a vă caza la “Floating Retreat” („Refugiu Plutitor”), un hotel suspendat între doi munți în Emiratele Arabe Unite, cu condiția să aveți curajul necesar! Aceste apartamente de lux seamănă cu corturi și pot fi ridicate sau coborâte în aer, în funcție de preferințele oaspeților.

Acest hotel plutitor este creat de compania de arhitectură Ardh Architects din Dubai și se va afla în Munții Sharjah din Emiratele Arabe Unite. Hotelul va fi amplasat între doi versanți și va fi construit într-un stil futurist și ecologic. Aceste noi locuri de cazare, care urmează să fie deschise în curând, se inspiră din conceptul de camping și își propun să redefinească experiența de explorare a naturii. Practic, camerele sunt 10 corturi care pot fi ridicate sau coborâte la alegere. Sharjah, al treilea cel mai populat oraș din Emirate, oferă o perspectivă uimitoare a munților din apropiere.

Aceste corturi au formă de prisme triunghiulare și vor fi conectate între ele printr-o pasarelă care leagă cele două fețe ale munților. Pentru a reduce greutatea totală a construcției, fiecare cameră sau “capsulă” va avea o structură din oțel cromat și pereți acoperiți cu țesături.

Corturile au un design simplu și sunt echipate cu cordaje de suspensie care le permit să atârne în siguranță la o înălțime de aproximativ 100 de metri. Fiecare cort poate găzdui maxim două persoane. Materialele utilizate pentru pereți sunt ușoare, impermeabile și respirabile, fiind tratate pentru a rezista la foc și la razele solare puternice. Pentru a permite oaspeților să se bucure de priveliștea uluitoare, partea din față a corturilor va fi acoperită cu un material transparent.

Această opțiune de cazare în capsule va fi disponibilă doar în sezonul estival, de la mai până în septembrie. La parterul hotelului, oaspeții vor găsi un restaurant și un centru de turism, unde pot rezerva excursii ghidate în zonă. De asemenea, vor fi oferite diverse activități specifice campingului, cum ar fi drumeții, ciclism și alpinism. Pentru a asigura siguranța oaspeților, echipa de arhitecți a dezvoltat protocoale speciale pentru personalul hotelului, pentru a gestiona riscuri precum incendii, rafale de vânt puternic sau blocarea corturilor în aer.

Distribuie articolul: