Atenție de unde cumpărați detergenți, căci s-ar putea să dați peste produse contrafăcute. Un asemenea caz a fost descoperit de oamenii legii, care au reținut un bărbat de 33 de ani. Acesta fabrica detergenții într-un garaj din sectorul Râșcani din Chișinău, dar le spunea cumpărătorilor că îi aduce de peste hotare.

Potrivit unui comunicat emis de oamenii legii, bărbatul își vindea marfa prin intermediul rețelelor de socializare, unde plasa anunțuri precum că aduce detergenți de peste hotare.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat aproximativ 180 de kg de detergenţi contrafăcuţi, sub formă de praf şi lichid, peste 195 de etichete şi ambalaje destinate împachetării, ștampile, vase de preparare și dozare a produselor contrafăcute, precum și facturi de procurare a materiei prime pentru fabricarea lor.

Bărbatul nu a putut prezenta anumite acte de provenienţă sau de calitate. Respectiv, produsele, în valoare de circa 80 de mii de lei, au fost imediat ridicate de la faţa locului, fiind depozitate până la emiterea unei decizii judecătoreşti.

Totodată a fost întocmit un proces verbal privind „desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” și „achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale”, ceea ce presupune amendă în de până la 9.000 de lei.

Poliţia a venit cu o recomandare către cetățeni. I-a îndemnat să procure detergenţi doar din magazinele autorizate. Iar în cazul în care dispun de informaţii, despre comercializarea ilicită a produselor respective, să informeze imediat la serviciul unic 112.

Sursa: Agora.md