Sâmbătă, 9 decembrie Uniunea Moldo-Elenă “Al. Ipsilantis”, a organizat atelierul de iarnă “Mâini dibace”, anul V. Comunitatea a invitat copiii și părinții la Centrul Cultural a primăriei și, cu ajutorul studenților de la Universitatea Tehnică din Atena, Ecaterina Șuiu și Stefan Hortolomei, cei 21 de copii participanți însoțiți de părinți și bunici, cot la cot au confecționat brăduți ingenioși din hârtie și i-au împodibit cu perle colorate.

La evenimet a participat și soția Ambasadorului în Grecia dna Anastasia Vangheli împreună cu copiii dumneaei și, copiii lucrătorilor Ambasadei. Dna Vangheli a salutat inițiativa evenimentului menționând importanța implicării copiilor în activități creative și a felicitat prezenții cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Surpriza evenimentului a venit tocmai din Moldova, este vorba despre păpușarul Olga Martinova, care a ajuns la eveniment însoțită de moșneagul din povestea „Fata babei și fata moșneagului”. Moșneagul la rândul lui, a felicitat copiii pentru dibăcia lor iar la plecare a promis că se va reântoarce la primăvară cu baba și cu fetele … Atelierele “Mâini dibace” sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă “Alexandru Ipsilantis” dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova.

De asemenea, un alt scop este comunicarea copiilor în limba română. Organizarea activităților de acest fel mai are ca scop consolidarea comunității de moldoveni din regiunea Attiki, să-i motiveze să se implice în acțiuni care țin de păstrarea și promovarea obiceiurilor și traditiilor noastre.

La finalul evenimentului s-au servit prăjituri și s-a discutat despre următorul eveniment care urmează să se realizeze în data de 23 decembrie, Matineul de iarnă cu genericul „Am venit să colindăm”, anul V.

Distribuie articolul: