În a doua zi a lunii octombrie, este marcată ziua internațională a non-violenţei. Zilnic, operatorii 112 sunt martori la cazuri ce implică o anumită formă de violență. „Fiecare apel la 112 în care se raportează un act de violență este tulburător și dureros”, povestesc operatorii.

Operatorii de la noi din țară și-au dorit să marcheze această zi cu un mesaj pentru societate. Tu când ai sunat ultima oară la 112 să denunți poate un vecin violent sau un elev care își batjocorește un alt coleg de clasă?

A suna la 112 și a denunța un act de violență nu este o rușine dimpotrivă este un gest care poate salva o viață.

Vezi în video-ul de mai jos mărturisirile tulburătoare ale operatorilor de la 112 

Dacă ești victimă a violenței sau cunoști pe cineva care este într-o situație care îi poate pune în pericol viața. Indiferent dacă este vorba de intimidare, agresiune sau abuz. Nu tolera! Reacționează! Cere ajutor! Apelează de urgență la numărul unic 112 sau sesizează autoritățile competente. Nu aștepta să fie prea târziu. Viața are prioritate!

Menționăm că, de la începutul anului, Serviciul 112 a preluat aproximativ 79 mii de apeluri privind acte de violență: bătaie, conflict; victime ale violenței: persoană bătută sau agresată și persoane agresive sau agresori.