Britney Spears – una dintre cele mai iubite artiste din lume. A cunoscut celebritatea în adolescență, era iubită de copii și adulți și a lansat hit după hit. Nimic nu prevestea povestea tristă pe care artista a trăit-o până nu demult. 

Astăzi, Britney împlinește 40 de ani. Cu această ocazie hai să aflăm câteva lucruri noi despre artistă, pe care până acum probabil nu le știai.

S-a născut în Mississippi

Britney Spears spune mereu că Louisiana este orașul ei natal, însă, ea s-a născut cu adevărat în McComb, Mississippi. A fost crescută în Kentwood, Louisiana. Acolo a început să urmeze lecții de dans și a pornit cariera artistică, la frageda vârstă de 3 ani.

A participat la „Star Search”

În anul 1991, Britney Spears a pierdut premiul cel mare la concursul „Star Search”, în favoarea lui Marty Thomas. Acesta din urmă a încercat o carieră muzicală, nu a reușit însă să ajungă nici pe departe la fel de celebru ca Britney.

A fost refuzată inițal la audițiile pentru „Mickey Mouse Club”

Avea doar 8 ani când a mers pentru prima oară la audițiile pentru „Mickey Mouse Club”, dar producătorii au refuzat-o atunci pe motiv că era prea mică. S-a înscris apoi la Professional Performing Art School, a căpătat ceva experiență în domeniul actoriei și, 4 ani mai târziu, a primit rolul mult dorit.

A înregistrat primul album în Suedia

Da, super hitul „Hit Me Baby One More Time” și alte piese de succes de la începutul carierei lui Britney au fost înregistrate în Stockholm, la Cheiron Studios. Britney Spears a ajuns acolo în primăvara anului 1998 și a lucrat cu producători importanți precum Max Martin și Denniz Pop.

Primul ei album a stabilit un record

Britney a cunoscut adevăratul succes atunci când, în 1999, primul ei album a fost lansat și s-a vândut în peste 10 milioane de unități într-un an. A devenit astfel cel mai bine vândut album lansat vreodată de un artist adolescent.

A fost cea mai influentă celebritate în anul 2002

Forbes a desemnat-o în anul 2002 cea mai influentă celebritate din lume. Asta după ce, în acel an, a câștigat nu mai puțin de 39.2 milioane de dolari, iar în presă s-au scris peste 25.000 de știri despre ea.

A câștigat un singur Premiu Grammy

A fost nominalizată la Premiile Grammy de 8 ori, dar a câștigat o singură dată. S-a întâmplat în 2005, când „Toxic” a fost desemnată cea mai bună piesă dance. Era pe atunci însărcinată cu primul ei copil și nu a participat la gala de decernare pentru a-și ridica premiul.

Justin Timberlake a fost primul băiat care a sărutat-o

Britney a povestit că avea doar 13 ani atunci când a trăit experiența primului sărut, iar partener i-a fost nimeni altul decât Justin Timberlake.

A intrat de două ori în Cartea Recordurilor

Britney Spears a intrat în Cartea Recordurilor atât în 2007, cât și în 2009, fiind la vremea respectivă „Cea Mai Căutată Persoană”.

Parfumurile ei – unele dintre cel mai bine vândute

Conform statisticilor, cele 8 parfumuri pe care Britney Spears le-a lansat în colaborare cu Elizabeth Arden sunt unele dintre cel mai bine vândute parfumuri de vedete.

Indiferent de viața și greutățile prin care Britney a trecut, EA rămâne una dintre cele mai iubite, cunoscute și talentate artiste din lume.

Distribuie articolul: