De ziua redacției pentru care muncesc, și-au înfruntat fricile și au ieșit în fața cititorilor pe scena unui teatru. Este vorba de membrii redacției AGORA, care au ținut discursuri personale, despre muncă și nu doar, la prima ediție de AntiConferință. The Newsroom. Pe scenă, în locul actorilor profesioniști, au urcat oameni simpli, cu griji, probleme, cu facturi de plătit și cu vise în așteptare. Și-au deschis sufletul în fața spectatorilor și le-au explicat ce îi motivează să vină în fiecare zi la muncă pentru a scrie știri corecte în semn de respect pentru cei care le accesează paginile.

Cei prezenți au fost surprinși de modul neobișnuit în care membrii AGORA au ales să împartă din inspirația lor.

„Prietenii și oamenii din anturajul meu știu că mintea mea este extrem de productivă atunci când dau cu aspiratorul. Atunci se întâmplă să-mi vină idei de texte pentru blog, sau idei de subiecte pe care pot să le realizez ca și creator la AGORA. Și „Oameni ca tine”, tot în timp ce aspiram covoarele a apărut”, a spus jurnalista Irina Harea-Mardari în discursul său, după care a selectat, la nimereală, unul dintre oaspeții evenimentului și i-a oferit drept cadou un aspirator.

Pe scena evenimentului au urcat Irina Ghelbur (directoare Interakt), Irina Harea-Mardari (jurnalistă, autoarea proiectului „Oameni ca tine”), Felicia Nedzelschi (editoare AGORA), Dumitru Ciorici (manager dezvoltare Interakt), Capitolina Turculeț (jurnalistă AGORA, social-media manager Interakt), Irina Soltan (jurnalistă AGORA), Adriana Făureanu (jurnalistă AGORA, autoarea proiectului „Nota de plată” și Victoria Dumbravă (redactoră-șefă AGORA).

După emoțiile trăite de speakeri în seara evenimentului, au venit și mesajele de încurajare. Iată doar câteva dintre ele:

Olesea Gălușcă: „Povestea oamenilor din spatele știrilor. Am aflat cum în echipa AGORA se muncește ca în familie, cum unii jurnaliști vor să divorțeze de această profesie, alții depășesc fricile și defectele de vorbire, alții schimbă seringa de asistență medicală pe microfon, alții dau BAC-ul dimineața, iar după masă fac reportaje. Felicitări tuturor celor care azi au spart gheața evenimentelor de presă de calitate, a contentului și a storytelling-ului ce mișcă inimi și face din cititori suporteri fideli”.

Ludmila Gurău: „Când alții o să vă sugereze să vă faceți procurori, rămâneți jurnaliști. Vă admir pentru creativitate, flexibilitate, inițiativă și verticalitate. Iar azi v-am descoperit și în calitate de speakeri inspiraționali. Sunteți fantastici!”.

Ioana Avădani: „O întâlnire cu publicul în care reporterii Agorei au povestit celor care îi citesc câte ceva despre viața lor de oameni – de la cum e să construiești o afacere de la un site ținut de „doi copchii cu trei sârme”, la cum e să-ți depășești trauma din copilărie care te-a lăsat literalmente fără grai ani de zile, la cum e să scrii știri cu copilul la sân sau cu soțul, în bucătărie, fără să arzi mâncarea sau să prăjești podcastul, la cum e să-ți vină să lași totul baltă, dar să revii la muncă, pentru că e nevoie de tine”.

AGORA promite că evenimentul din 18 februarie 2020 a fost abia începutul unei noi serii de evenimente marca AGORA, după ROOFOFFLINE-urile organizate în perioada verii. Dacă nu ai ajuns la eveniment, urmărește canalul de YouTube, unde autorii promit să publice curând fiecare discurs ținut în fața a peste 200 de spectatori.

Distribuie articolul: