O asistentă medicală din Marea Britanie a fost arestată, fiind suspectată de uciderea a opt bebeluşi. Totodată, aceasta este bănuită că ar fi încercat să ucidă alţi şase copii, în urma unei investigaţii ce a avut loc la o maternitate din nordul ţării. Anunțul a fost făcut de poliţia britanică, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Femeia a fost arestată după ce în perioada martie 2015 – iulie 2016 ar fi cauzat moartea a 17 nou-născuţi şi rănirea altor 15 la maternitatea unui spital din oraşul Chester, Marea Britanie.

„Este o investigaţie extrem de complexă şi foarte delicată şi, după cum puteţi observa, trebuie să ne asigurăm că am făcut tot posibilul să stabilim în detaliu ce a dus la moartea acestor bebeluşi”, a transmis inspectorul Paul Haghes printr-un comunicat.

Investigaţia a fost iniţiată în luna mai a anului 2017, însă poliţia nu a dorit să ofere informaţii despre femeia arestată, menţionând doar că este o persoană cu calificare în domeniul medical.

„A fost o perioadă extrem de dificilă pentru toate familiile implicate şi este important de amintit că la mijloc se află familii îndurerate care caută răspunsuri cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a mai adăugat inspectorul Hughes.

Spitalul a transmis că a oferit suport autorităţilor în această anchetă, adăugând că sunt încrezători că maternitatea este „un loc sigur”.

„Solicitarea către poliţie pentru a ancheta acest caz nu a fost ceva ce am făcut uşor, dar trebuie să facem tot ce putem pentru a înţelege ce s-a întâmplat aici…”, a declarat directorul spitalului Ian Harvey.

Foto: Simbol

Distribuie articolul: