Noul graffiti al artistului reprezintă o bătrână strănutând. Aceasta strănută atât de tare încât își pierde proteza, poșeta și bastonul.

Artistul Banksy și-a prezentat noua sa lucrare – graffiti intitulat „Aachoo!”, Dedicat pandemiei coronavirusului. Desenul de pe peretele unei clădiri rezidențiale din Bristol, Anglia, arată o bătrână strănutând. Aceasta strănută atât de tare încât își pierde proteza, poșeta și bastonul.

Desenul are o caracteristică interesantă. Casa pe care este desenat graffiti, este situată pe o stradă cu una dintre cele mai abrupte dealuri din Anglia, așa că, atunci când te uiți la desen, ai senzația că casele din Bristol „au căzut” din cauza strănutului bătrânei.

Banksy este unul dintre cei mai renumiți artiști de stradă din lume, dar identitatea sa nu este cunoscută de nimeni. În lucrările sale, el abordează probleme probleme de inegalitate socială și ipocrizie a oamenilor la putere, datorită cărora a câștigat o mare popularitate și a schimbat punctul de vedere al artei stradale. Anul trecut, graffiti-urile lui Banksy care „batjocoresc” Parlamentul Regatului Unit au fost scoase la licitație de Sotheby’s pentru un record de 12 milioane de dolari, făcându-l cel mai scump artist de stradă din Marea Britanie.

Citește și: Celebrul artist anonim Banksy a realizat un graffiti inedit dedicat Zilei Îndrăgostiților (Foto)

Sursă: glamour.ru