Vara trecută, tatuajele cu henna au fost mai solicitate ca oricând. Ne-o confirmă și Elena Mukievits. Talentata henna artistă și-a împărtășit cunoștințele și la București, iar de curând ne-a mărturisit care sunt cele mai dorite tatuaje ale momentului, încurajându-ne să le încercăm și în perioada răcoroasă a anului!

 

„Mandala

Aceste ornamente circulare, pe lângă rolul lor decorativ, poartă și un simbolism ascuns. Fiind unul dintre cele mai importante elemente din mehendi, mandala are o forță mare pentru a atrage lucrurile pozitive sau invers, de a respinge negativismul din jur. Ornamentele de tip mandala pot fi reprezentate cu ajutorul celor mai esențiale detalii amplasate pe circumferință: puncte, linii, spirale, petale, frunze, etc. Pentru ca forța acestui ornament să lucreze, este important să executăm mandala conform tuturor criteriilor geometrice: simetrie, echilibru, multistratificare și păstrarea proporțiilor dintre detaliile ornamentului. Mandala din henna poate fi executată oriunde pe corp, însă cele mai speciale și atrăgătoare locuri sunt: spatele, laba mânii, umerii, coapsele. Poate arăta foarte interesant și pe burticile femeilor însărcinate.

Mănușa ornată

Mănușile cred că vor fi în vogă mereu, pentru că sunt pur și simplu irezistibil de frumoase! Aici avem toată libertatea în creație și putem combina diverse stiluri. Mănușile ornate sunt compuse, de obicei, din 3 secțiuni de bază: brățara (se extinde până la 10 cm mai sus de încheietură), mănușa propriu-zisă sau elementul conductor (de regulă are forma unei săgeți îndreptate spre degete) și degetele (se ornează cu inele de diverse forme sau detalii prezente în celelalte secțiuni). Câteodată, între brățară și elementul conductor, poate fi inclus un ornament de legătură, spre exemplu mandala sau floare. Indiferent de stil, este necesar să reținem că mănușa la fel se supune unor reguli de construcție, cea mai importantă regulă fiind simetria.

 

Dreamcatcher

Deși acest obiect e format dintr-o plasă circulară și pene atașate și își trage originea din altă cultură, tot mai mulți  doresc un astfel de desen sau chiar tatuaj permanent. Ca simbol, dreamcatcherul (din traducere – „capcană pentru vise”) reprezintă un obiect care este folosit pentru a prinde duhurile rele și visele negative. În arta mehendi, găsim variate interpretări ale acestuia, în combinație neobișnuită cu flori, lanțuri ornate sau alte imagini tridimensionale.

 

Brățara la picior

Neașteptat, a devenit cel mai „întrebat” tip de ornament în ultimul sezon. Din punctul de vedere decorativ, brățara arată foarte elegant și sexy, dar și practic, se menține o perioadă mai îndelungată decât desenele realizate pe mâini. În acest caz, elementul din henna poate fi împodobit cu diverse detalii: flori, frunze, pene, lanțuri, sau poate fi executat destul de simplu, dintr-o combinație de linii și puncte.

 

Colierele

Cred că merită un loc aparte în acest top, deoarece în primul rând sunt extrem de seducătoare! Aici imaginația chiar nu are limite și există o mulțime de idei despre cum poți orna zona gâtului, umerilor și cea posterioară. De regulă, colierele sunt ornamente simetrice, iar executarea unui astfel de desen necesită o iscusință deosebită. Simetria, în acest caz, este esențială”, ne mărturisește Elena.

 

Distribuie articolul: