Artistul moldovean, stabilit de ani buni în Germania, a devenit zilele trecute eroul emisiunilor TV și Radio, locale. Acest lucru se datorează, în special, faptului că talentatul balerin este protagonistul unei cărți biografice, recent lansate.

Jan Stanisław Witkiewicz este un cunoscut critic muzical și publicist polonez, care zilele trecute a lansat o carte biografică, protagonistul căreia a devenit prim-balerinul Teatrului de Operă și Balet din Berlin, artistul cu origini moldovenești, Dinu Tamazlacaru.

Pe 10 septembrie, imediat după finalizarea spectacolului La Bayadère, cu Dinu Tamazlacaru în rol central, a avut loc lansarea cărții biografice, în limbile germană și engleză, a prim balerinului Staatsballett Berlin. Și cum germanii sunt fani înfocați ai artei baletului, mai multe posturi TV și Radio au realizat reportaje atât despre deschiderea stagiunii cât și despre lansarea biografiei.

„Pentru mine lucrurile au evoluat așa cum trebuia. Desigur, se putea întâmpla mult mai rapid, cu câte o promovare pe an, dar așa, treci prin fiecare „stație” și îți poți oricând demonstra talentul. De exemplu, în „Lacul Lebedelor” am dansat toate scenele de grup, așa cum sunt Valsul, Mazurka, apoi Tarantella ca Demi-Solist, mai târziu în calitate de Solist Benno și, în sfârșit, ca Prim Solist – Prințul. Astfel încet-încet le obții pe toate. Sunt foarte mulțumit de modul în care au evoluat lucrurile în cazul meu”, își descrie Dinu Tamazlacaru creșterea carierei profesionale.

Starul baletului cu renume mondial, Dinu Tamazlacaru s-a născut și a studiat baletul în Moldova, ulterior a studiat la Conservatorul de la Viena, iar în anul 2002 a câștigat prestigiosul Prix de Laussane. Atunci, la doar 18 ani, a fost angajat la Staatsoper Unter den Linden (Opera de Stat din Berlin). Doi ani mai târziu, directorul Vladimir Malakhov l-a transferat la Staatsballet Berlin (principala companie de balet din capitala Germaniei), unde Dinu Tamazlacaru a devenit, în 2012, prim solist de balet. El a excelat în rolul Prințului Siegfried în „Lacul Lebedelor”, ca Lenski în „Onegin” sau ca Romeo în „Romeo și Julieta”.

Precizia și poezia dansului său nu doar conving în fiecare seară publicul berlinez, dar și încântă publicul internațional cu numeroase Spectacole și Gale în toată lumea.

Mama solistului, Ileana Osoianu, dezvăluia în 2014, atunci când acesta revenise acasă și a evoluat cu un spectacol pe scena Opera și Balet din Chișinău, că reuşeşte să-şi vadă fiul doar o singură dată în an:

„Sunt foarte emoționată pentru că prima dată a fost invitat la așa spectacol și vreau să mulțumesc la toți cei care s-au gândit să vină și Dinu acasă, mulțumesc mult”.

În această vară, Dinu Tamazlacaru s-a căsătorit cu balerina Camilla Proust.

Sursa:Theaterderzeit.de
Foto: Facebook.com