Machiajul este una dintre cele mai vechi arte, dar chiar și peste ani rămâne a fi o profesie populară. Încă din cele mai vechi timpuri, cosmetica a avut un rol deosebit de important în transformarea femeii. Multe femei spun că machiajul le ajută să se simtă în centrul atenției, să fie frumoase și pur și simplu să aibă mai multă încredere în sine. Dar în acest material nu vorbim doar despre machiajul pentru femei. Știai că și machiajul pentru bărbați există încă din cele mai vechi timpuri?

Foto: firstclasse.com.my

Istoria machiajului masculin este mult mai vechi decât putem să ne imaginăm noi. În Egiptul Antic, bărbații se machiau din rațiuni estetice și religioase, sau pentru a-și proteja sănătatea. Machiajul masculin era de multe ori folosit în corelație cu lumea spirituală, pentru a oferi purtătorului protecție în timpul luptelor, iar mai târziu, în Europa modernă, acesta era marcă a nobililor, care foloseau din belșug pudra și rujul. Totuși, ca să nu vorbim prea mult despre trecut și istorie, deja se știe că în secolul XXI machiajul nu este doar despre femei. Bărbații au și ei talent, sau poate e multă muncă. Nu știu care e răspunsul, dar cert este că rezultatele lor sunt pur și simplu impresionante. 

Lucrurile se schimbă și se vor schimba mereu. Bărbații sunt și ei adevărați artiști, dacă o să ai un eveniment important și îți vei dori un aspect cu adevărat special atunci make-up artistul tău de data aceasta poate fi un bărbat și cu siguranță vei fi mulțumită de rezultat. Nu vei rămâne dezamăgită, pentru că ei într-adevăr se pricep, iar fotografiile de mai jos îți vor demonstra acest lucru. 

Foto: robbreport.com

Iată x bărbați care și-au împărtășit look-urile lor unice de machiaj pe internet. Unii dintre ei fac doar primii pași în machiaj, dar rezultatul deja este unul impresionant. Ei pot fi inspirația ta, pentru că nu e doar frumos, dar e și diferit, special, curajos și chiar în trend. 

Accentul pe ochi și sprincene

Foto: instagram/zack

Un machiaj cu accentul pe ochi

Foto: instagram/scmakeupartist

Culori aprinse, un make-up curajos

Foto: instagram/xanderyall

Un alt machiaj destul de curajos și colorat

Foto: brightside.me

Pleoapele evidențiate, la fel culori aprinse

Foto: instagram/ jijimoi

Un machiaj natural, în special sunt evidențiați ochii

Foto: instagram/mr-mendes

Un machiaj îndrăzneț

Foto: bloodymarinofficial

Rozul mereu te scoate în evidență

Foto: beauboy0pl

Pe tine care machiaj te-a inspirat cel mai mult?