Instanța de judecată din Bangladesh a pronunțat sentința în cazul omorul tinerei de 19 ani. Fata a fost hărțuită sexual de către directorul școlii islamice pe care o frecventa, iar patru zile mai târziu a fost arsă de vie de către un grup de oameni. 

Tragedia a avut loc în luna aprilie a anului curent, în Feni, un mic orășel care se află la 160 kilometri distanță de capitală. Tânăra a fost arsă de vie, chiar pe acoperișul școlii în care își făcea studiile. Deși la început se vorbea despre un suicid, mai târziu adevărul a ieșit la iveală.

La sfârșitul lunii martie, Nusrat Jahan Rafi s-a adresat cu o plângere la poliție, în care l-a reclamat pe directorul școlii, pentru hărțuire sexuală. Acesta a fost reținut, iar familia agresorului i-a cerut rudelor fetei să o influențeze ca tânăra să renunțe la invunuiri.

„Profesorul s-a atins de mine. Voi lupta cu această infracțiune până la ultima suflare”, spunea Nusrat.

Câteva zile mai târziu, o prietenă a chemat-o pe acoperiș, iar fata, fără să bănuiască ceva a mers încolo, unde o așteptau mai mulți bărbați. După ce aceasta a refuzat încă o dată să-și retragă plângerea, ei au stropit-o cu combustibil și i-au dat foc. Nusrat a decedat câteva zile mai târziu. Cazul a sensibilizat mii de oameni din țară, care au ieșit pe străzi cerând pedepsirea criminalilor.

„Justiție pentru Nusrat”, scandau femeile în timpul manifestațiilor din mai multe localități ale țării.

Zilele trecute a fost pronunțată sentința: 16 persoane, printre care se este și profesorul fetei, dar și două prietene care au ademenit-o pe Nusrat Jahan Rafi pe acel acoperiș, au fost condamnate la pedeapsa cu moartea prin spânzurare.

Vezi și: O elevă de 19 ani a fost arsă de vie după ce și-a acuzat directorul școlii de hărțuire sexuală