Are doar 4 anișori, este un pici extrem de drăgălaș, iar cea mai mare pasiune a sa e... YouTube-ul. Dar nu, nu doar să privească filmulețele postate de alți copii, ci și să se filmeze pentru propriul canal. Vorbim despre Alex Portnoi sau, așa cum este cunoscut în spațiul virtual, Alexunea TV. De curând, băiețelul a obținut 200 de mii de abonați, zilnic primește sute de comentarii de apreciere din partea fanilor săi și mii de like-uri pentru video-urile pe care le postează. Mai exact, de când s-a făcut vlogger, micuțul a adunat în total peste 70 mln de vizualizări. Despre această realizare, dar și despre detaliile din spatele canalului, am aflat de la părinții lui Alex, Cristina și Sergiu, cei care îi sunt alături mereu și au grijă să îi ofere o copilărie cât mai fericită!

Pentru început, vrem să vă felicităm cu frumoasa realizare pe care ați înregistrat-o! 200K de abonați nu e un lucru prea ușor de obținut. Spuneți-ne cum ați reușit și care a fost „secretul”?

Mulțumim mult! Într-adevăr, nu e prea simplu să aduni o așa sumă, mai ales în Moldova. „Secretul”, dacă putem spune așa, e transparența. Cum suntem în viața reală, așa suntem și în fața camerei, iar abonații anume pentru asta ne iubesc și ne susțin. Niciodată nu ne-am crezut „vedete”. Oricine poate lua o cameră în mână, să filmeze un video și să îl posteze pe YouTube.

23023374_1702210479809834_1672975631_o

Alex este un băiețel minunat. E la fel și în viața reală precum în filmulețe sau în fața camerei devine un alt copilaș?

Atunci când este acasă, alături de familie, Alex este așa cum îl puteți vedea pe Youtube – un copil îndrăzneț și foarte vesel, însă dacă trece de pragul casei, se transformă într-un băiețel timid.

De când și cum a pornit „Alexunea TV”? Cine a venit cu această idee și dacă ați crezut vreodată că peste 200 de mii de copii vor deveni fanii lui Alex?

De când era micuț, îl dezmierdam pe Alex – Alexunea, iar pentru că îi plăcerea foarte mult să privască televizorul, am mai adăugat în denumire „TV”. În rezultat, am obținut „Alexunea TV”. Cât despre cum a apărut canalul: Alex privea mereu pe YouTube cum se joacă alți copii și ne spunea „Vleau și eu, vleau și eu”. Chiar dacă noi întotdeauna îl duceam la diverse locuri de joacă pentru a se distra, el credea că în filmulețele pe care le vede totul este mult mai interesant. Tăticul, făcând parte din această sferă, a hotărât să-i facă primul video și să-l încarce pe această platformă. Lui Alex i-a plăcut experiența și așa am hotărât să-i facem un canal. La început, nici nu am visat să ajungem la un număr atât de mare de abonați într-un timp atât de scurt. În primele zile, canalul creștea cu 2-5 abonați, iar acum, media zilnică este de 750!

23114930_1702210536476495_154567758_n

Acum, tot mai mulți părinți renunță din a posta imagini în care apar copiii, pe rețelele de socializare. În cazul vostru este total invers. Ce părere aveți referitor la acest subiect? E ok ca cei mici să fie expuși pe internet?

Aș începe răspunsul printr-o întrebare: atât timp cât copiii apar la TV, iar acest lucru e ok, de ce să nu apară pe YouTube sau alte rețele de socializare? De ceva timp, YouTube-ul a luat locul televiziunii, în special pentru copii. Conform unei statistici, ei petrec de trei ori mai mult timp pe această platformă decât în fața televizorului. Suntem siguri că acei părinți care sunt contra aparițiilor, dacă ar avea o propunere de a se filma într-o publicitate sau clip, nu ar fi contra. Dar, până la urmă, fiecare părinte își crește copilul cum crede că e mai bine. Noi, la rândul nostru, considerăm că procedând astfel, îi deschidem noi orizonturi lui Alex pentru viitor.

Alex a crescut cu YouTube-ul. Ce reprezintă astăzi pentru el această platformă, dar și cât de mult îi place să se filmeze?

Pentru el, Youtube-ul a intrat deja în rutina zilnică. Fie că privește alți copii, fie că se filmează, el adoră să petreacă timpul liber anume așa. De obicei, atunci când vine de la grădiniță, ne întreabă dacă facem astăzi vreun filmuleț. Nicodată nu l-am impus să facă asta, iar dacă nu are dispoziția necesară – pur și simplu renunțăm în acea zi. Oricât de mult nu ai iubi sarmalele, dacă le mănânci mult timp, ele devin o mâncare pe care începi să o detești. Așa e și în cazul lui Alex. El adoră să se filmeze, dar noi nu vrem să o facă în exces, ca să nu se întâmple la fel ca și cu sarmalele.

Postați zilnic, iar asta presupun că necesită un efort foarte mare. De unde vă vin ideile pentru filmulețe? Contribuie și Alex la acest capitol?

Alex mai rar aruncă vreo idee. Mămica e cea care vine cu ideile noi de filmulețe, iar tăticul se ocupă cu montarea materialului. Împreună facem cea mai tare echipă!

23114767_1702210556476493_1928375455_n

Canalul lui Alex este unul extrem de variat: de la challenge-uri și până la povești pentru copii. În care dintre ele îi place cel mai mult lui să se filmeze, dar și care video-uri sunt cele mai populare în rândul abonaților?

Cel mai mult îi place să se filmeze în video-urile unde sunt prezente dulciurile și în povești, scenariile cărora le creăm chiar noi. Atunci când le filmăm, ne jucăm și râdem foarte mult când privim secvențele nereușite. Poveștile și challenge-urile sunt și cele mai populare pe canal, dar și vlogurile au un număr foarte mare de vizualizări. Întotdeauna, depinde mult de tematica abordată și subiectul filmulețelor. Abonații sunt curioși ce face Alex în timpul liber, dar și întreaga noastră familie.

Pe lângă un băiețel drăgălaș, mai aveți și o fetiță foarte duce! Vă doriți să îi creați și ei un canal de YouTube atunci când va crește mai mare? 

De când a apărut pe lume și am arătat-o pentru prima oară într-un video, abonații ne-au scris că și-ar dori mult ca și Ariana să aibă un canal. Așa că da, o să-i facem și ei unul, dar încă nu știm exact le ce vârstă. Atunci când vom vedea că are o atracție față de cameră, nu vom ezita să o filmăm și pe ea.

Și partea financiară este un atu atunci când vine vorba despre YouTube. E acesta un motiv pentru care sunteți atât de activi? Și în ce condiție, v-ați lăsa de YouTube?

O să începem prin a răspunde la a doua întrebare. Nu cred că ne-am lăsa de YouTube atât timp cât există această platformă. Postăm regulat filmulețe, pentru că acest lucru a devenit deja un hobby pentru noi. Ne place disciplina și, totodată, încercăm să nu dezamăgim abonații, care așteaptă cu nerăbdare să postăm ceva nou. Referitor la capitolul financiar – e superb atunci când o pasiune îți mai aduce și un anumit venit. Din păcate, în Moldova, Youtube-ul aduce foarte puțin în comparație cu alte țări, dar suntem mulțumiți și pentru asta. Toți banii pe care îi obținem de pe urma canalului îi investim tot în el, pentru a face video-uri cât mai interesante. O parte i-i dedicăm lui Alex, îi cumpărăm îmbrăcăminte, jucării pe care noi, părinții nu le-am avut în copilărie.

23022201_1702210563143159_1630772552_n

Acum că Alexunea TV a adunat această sumă, iar abonații cresc zilnic, ce planuri de viitor aveți? Probabil tindeți spre milion?!

Desigur! Inițial nu tindeam nici măcar spre 100K, dar odată ce am atins acest număr, dacă vine și milionul va fi extraordinar! Dacă nu, tot e bine. Noi facem ceea ce ne place și suntem extrem de fericiți și mulțumiți de acest lucru.

Dragă familie Portnoi, vă mulțumim mult pentru acest interviu și vă dorim multă baftă și inspirație în tot ceea ce faceți, iar lui Alex – o copilărie mi-nu-na-tă!

Foto: Arhivă personală