Virusul Covid-19 ne-a pus la încercare pe toți și ne-a arătat cât de înfricoșător și riscant poate fi. Ducem o luptă continuă cu un virus care, din păcate, a distrus și distruge în continuare familii. Părinții, copiii, tinerii, dar în special bătrânii sunt în pericol zi de zi. Totuși, unul dintre cei mai în vârstă bătrâni diagnosticați cu Covid-19 din Republica Moldova a reușit să treacă cu brio peste această boală. Cazul este unic pentru Moldova.

Foto: agora.md

Cel mai bătrân pacient vindecat de Covid-19 din Republica Moldova este veteranul de război Vasili Reaboi, care are 100 de ani. Bărbatul este din raionul Briceni și a învins boala anul trecut în luna Decembrie. El spune că secretul unei imunități de invidiat este efortul fizic și atitudinea pozitivă.

Eu fac sport în fiecare zi, merg câte 300 de metri în fiecare dimineață. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a păstrat până la această vârstă și încă mai muncesc cât pot cu mâinile și picioarele”, spune Vasili.

Fiul veteranului a decis că tatăl lui va urma tratamentul acasă, fără să se interneze în vreun spital. Această decizie a fost o provocare atât pentru Vasili, cât și pentru medicul lui de familie. Doctorul s-a consultat cu mai mulți medici în privința tratamentului, pe care l-a urmat Vasili și îl telefona de patru ori pe zi pe pacient pentru a verifica dacă totul este bine.

„Pacientul a avut o formă ușoară. Eu am insistat să-l internez, însă el categoric nu și-a dorit acest lucru”, a spus medicul de familie.

Sfatul lui Moș Vasili este ca oamenii să asculte de medici: „Vaccinul ajută oamenii, este cel ce contează într-o pandemie. Este imposibil să trăiești fără vaccin. Trebuie să ne imunizăm”.

Vizionează aici tot reportajul:

Sursa: Youtube / PublikaMD

Distribuie articolul: