Ardeii capia sunt legume pe care le întâlnim și în sezonul rece, aşa că e bine să profităm și să-i utilizăm în rețete cu totul deosebite. În această combinaţie inedită sunt absolut delicioşi.

Ingrediente:

  • 3 ardei capia mari
  • 100 g telemea veche (de vacă sau de oaie)
  • 100 g mascarpone
  • 100 g brânză de vaci
  • ½ legătură pătrunjel
  • 1 vârf linguriţă de usturoi granulat
  • 1 ardei iute, opţional
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper
  • sare

 

Preparare:

Spală ardeii, taie-i în jumătăţi, pe lung, păstrând codiţa. Îndepărtează seminţele şi nervurile. Dă brânza telemea prin răzătoare, apoi combin-o cu brânza de vaci şi cu mascarpone. Condimentează cu sare (ţine cont că telemeaua e sărată), piper şi usturoi granulat şi adaugă în compoziţie pătrunjelul tocat şi, dacă doreşti, feliuţe de ardei iute.

Omogenizează şi umple jumătăţile de ardei cu acest amestec. Pune ardeii într-o tavă unsă cu puţin ulei, stropeşte-i cu uleiul de măsline şi dă-i la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, până se rumenesc uşor. Serveşte-i calzi, cu lipii sau cu pâine prăjită.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Vezi și: Ardei umpluți cu brânză, ca la Nord – rețetă deosebită, moștenită de la bunica (Video)

Distribuie articolul: