După ce anul trecut nu ne-am putut bucura de un târg de Crăciun, din cauza situației epidemiologice, anul acesta Guvernul va organiza câteva târguri în centrul capitalei și în alte 10 orașe.

Acum câteva zile Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că în acest an Guvernul a decis că va organiza târgul de Crăciun.

Decizia a fost luată astăzi de Guvern în contextul în care incidența COVID-19 a scăzut în ultima perioadă.

„Am fost plăcut surprinși că rata incidenței de COVID-19 a scăzut considerabil, ceea ce ne-a îndemnat să organizăm sărbătorile de iarnă. (…) Luând în considerație termenii extrem de restrânși, trebuie să ne mișcăm foarte repede și în legătură cu asta, Ministerul Culturii își asumă responsabilitatea să organizeze la cel mai înalt nivel aceste sărbători”, a declarat ministrul culturii, Sergiu Prodan.

Ministrul culturii, Sergiu Prodan a propus Guvernului aprobarea bugetului pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, în sumă de 8.500.000 lei. Astfel, Târgul de Crăciun și alte activități festive vor fi organizate în perioada 24 decembrie 2021, 10 ianuarie 2022.

Târgul de Crăciun din Chișinău va fi organizat în scuarul Palatului Național. Și în alte 10 orașe din țară vor fi organizate târguri de Crăciun.

Amintim că, anul trecut, târgul tradițional de Crăciun nu a avut loc din cauza condițiilor epidemiologice.

Citește și: Chișinăul a îmbrăcat straie de sărbătoare. Cum arată capitala noaptea (Galerie foto)

Distribuie articolul: