Portalul BBC.com a distribuit astăzi un material realizat de business reporterul Lorelei Mihala, intitulat „Building business ties to heal the scars of civil war”, care pune în vizor mai multe povești de succes sprijinite prin granturi UE-ONU.

Una dintre eroinele materialului este Marcela Moscovciuc. Grație suportului obținut, designerul și-a lansat un atelier intitulat Măr Alb, localizat la Orhei. Marcela elaborează nu doar articole vestimentare, ci și accesorii inspirate din motivele tradiționale moldovenești.

„Nu consider că sunt  atunci când te implici total în ceea ce îți place și bați la uși de mai multe ori, până ce vor deschide, cauți până ce vei găsi. Totul este posibil când ai credință. Cred că dificultățile pe care le întâlnim noi, tinerii designeri din Republica Moldova, depind de  atitudinea noastră față de ele”, ne mărturisea Marcela.

Marcela a evoluat la IA MANIA 2015 cu o colecție vestimentară intitulată „O parte din tine”:

A participat și la ediția din 2016, cu o colecție denumită simplu și sugestiv: „Iubire”:

 

A doua eroină din material e și ea cunoscută pe paginile EA.md. Se numește Angela Sobol, este antreprenoare și a fondat o afacere specializată în producția și comercializarea de cereale pentru micul dejun la Florești, în nordul Moldovei. „Ronți” este prima afacere de acest tip, lansată în Republica Moldova.

„A fost o provocare mare pentru mine, însă şansa să-mi realizez visul a apărut abia acum, datorită accesării unui grant oferit de Programul ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Fiind amatoare a fulgilor de cereale și susținătoare a modului sănătos de viață, m-am orientat către o nişă mai specială: produsele BIO. Consider că pentru a avea succes, trebuie să ofer consumatorilor fulgi de cereale sănătoși și siguri pentru sănătate. Am o încredere mai mare în calitatea fulgilor RONȚI, știind că sunt fabricați fără E-uri și coloranți, doar din produse naturale”, ne-a mărturisit Angela, într-un interviu.

Foto: Arhiva Personală, Ellene Mocrii, Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр