Un nou trofeu în palmaresul Ansamblului etnofolcloric „Plăieșii” condus de Nicolae Gribincea! De această dată distincția a venit de peste ocean. Premiul de argint pentru creatori sau Butonul de argint a ajuns la Plăieși pentru performanța de 100 mii de abonați ai canalului „Ansambul etnofolcloric Plăieșii Official” pe  YouTube.

În doar trei ani numărul abonaților a crescut de la câteva zeci la peste 100 de mii, iar pe canal au fost postate peste 100 de cântece folcloriceconcerte și reportaje din turneul susținut în acest an de Ansamblul etnofolcloric Plăieșii în România.

18 din cele peste 100 de cântece au înregistrat peste 1 milion de vizionări, iar „Hanul Mărioarei” și „La omul care mi-i drag din repertoriul Ansamblului au atins circa 15 milioane de vizionări fiecare.

„Acest trofeu este și aportul tuturor celor care urmăresc activitatea Plăieșilor pe YouYube. Această distincție ne obligă să fim consecvenți în ceea ce facem, să păstrăm folclorul nostru și s-o facem cât mai bine”, a declarat Nicolae Gribincea, fondatorul și conducătorul Ansamblului etnofolcloric Plăieșii.

Premiile pentru creatori sunt acordate la discreția YouTube. Sunt recunoscuți doar creatorii care au respectat regulile, iar canalele sunt evaluate înainte de acordarea premiilor. Premiile le revin creatorilor care mențin conturile în stare bună, nu au avertismente privind drepturile de autor, încălcări ale Regulilor comunității sau numere de abonați crescute artificial.

Ansamblul etnofolcloric Plăieșii a fost fondat în anul 1989 de către muzicianul și folcloristul Nicolae Gribincea. Este un ansamblu vocal-instrumental format din 14 membri, 7 instrumentiști și 7 vocaliști. Din 2007 până în prezent au lansat 7 CD-uri cu muzică folclorică.

Sursa video: Youtube.com