Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) avertizează consumatorii cu privire la retragerea maionezei „Provensal” din comerț din cauza prezenței mucegaiului sub capacul ambalajului.

Astfel, operatorul din domeniul alimentar ÎM „ALIMCOM” SA , în conformitate cu Legea nr. 306/2018 privind siguranța alimentelor, va retrage de la distribuitori și din rețelele de comerț loturile de maioneză „Provensal”, cu fracția masică de grăsime 67%, 1/250ml, ambalaj pet, cu data fabricării 09.11.2023 și 14.11.2023”, se arată în nota informativă.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume și să le returneze la unitățile de comerț de unde au fost cumpărate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea și reducerea riscurilor asupra sănătății umane. Operatorii care nu au luat măsuri de retragere a acestora de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, precizează ANSA.

ANSA încurajează consumatorii să semnaleze produsele nonconforme sau încălcările legislației pentru protecția consumatorului la subdiviziunile teritoriale ANSA, utilizând numărul unic: 0(22) 26 46 43; Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544.

Distribuie articolul: