Un proiect inedit a avut loc recent la Chișinău. Se numește „I Noștri” și are drept obiectiv identificarea moldovenilor de succes din întreaga lume. Este inițiat de Eugen Botnaru, iar acesta va fi difuza pe vlogul său - T Testez. Producția este o emisiune de tip story.

Prima ediție „I Noștri” l-a avut ca erou principal pe compozitorul Andrei Tostogan.

Eugen Botnaru, cel care a moderat evenimentul la lansarea programului, a făcut inițial o introducere-descriere a proiectului „I Noștri”, după care a anunțat cine este eroul primei ediții. Acesta a fost compozitorul Andrei Tostogan, care, din păcate, nu a reușit să ajungă la timp la lansare, întrucât s-a reținut la vamă. Prezent a fost, totuși, tatăl interpretului.

Proiectul „cu și despre moldovenii stabiliți în întreaga lume” a dat startul primei ediții la București, „orașul în care mulți moldoveni au fost măcar odată în viață” – așa începe emisiunea, cu o descrie a orașului în care se află acum moldoveanul nostru. După o mică excursie virtuală prin București, Eugen bate la ușa lui Andrei. Începe descrierea personalității personajului principal al ediției:

„Andrei Tostogan, compozitor și interpret moldovean care se află de 8 ani în București. S-a născut la Chișinău într-o familie care nu are nicio tangență cu muzica. A făcut școala de muzică cu specialitatea „Vioară”, a luat aici licența în drept, iar la București a devenit masterand în drepturi de autor și drepturi conexe. Ultimii șapte ani i-a dedicat muzicii și a colaborat cu mai mulți artiști”.

Citește și: Prezentatorul Eugen Botnaru lansează un proiect despre moldovenii de succes (Video)

Apoi am aflat detalii chiar de la prima sursă, într-un mic dialog dintre Eugen și Andrei.

Artistul a declarat că îi este greu să se trezească dimineața, deoarece uneori stă până târziu în studiou. La întrebarea cum a ajuns la București, acesta a răspuns că are o istorie lungă: „Am avut un contract cu o casă mare de producție în perioada în care cântam și am zis că, dacă voi veni aici, voi fi mai aproape de industria muzicală românească și îmi va fi mai ușor să mă încadrez”. Dialogul s-a încheiat cu întrebarea „Ce facem astăzi?”.

Mare i-a fost mirarea lui Eugen, atunci când a văzut că se va plimba prin București cu o mașină retro, un Volkswagen Kafer. Astfel de „bijuterii” sunt adorate de Andrei. Aflăm în emisiune și mai multe despre mașina lui Andrei , dar și despre șoferii din București, care, comparativ cu moldovenii, sunt „mai vitezomani”, potrivit acestuia. Au ajuns la sală, acolo unde Andrei Tostogan ajunge mai în fiecare zi. Au ridicat greutăți și au alergat pe bandă. Tot la sala de forță a afirmat că fotbalul nu face parte din pasiunile sale.

În drum spre studiou au luat masa la Centrul Vechi, unde s-au convins încă o dată că moldovenii sunt peste tot, fiindcă piesele lui Carlas Dreams le auzi fredonând pe orice stradă.

„În România găsești orice fel de bucătărie, începând cu cea chineza, siriană, nu este o limită. Dar eu sunt carnivor înrăit, îmi plac foarte mult bucatele tradiționale românești”, a spus Tostogan.

Au luat masa, după care s-au îndreptat spre studiou. Curtea în care au intrat dispune de o grădină frumoasă și un lac, acolo unde, după cum afirmă compozitorul moldovean, găsește inspirația și își petrece timpul liber vara. E locul unde se nasc hit-urile pentru multe vedete din România. Intrând în studiou, Eugen Botnaru, a făcut un interviu și cu Călin Goia, solistul trupei „Voltaj”, care a avut numai cuvinte de laudă pentru producătorul moldovean, Andrei Tostogan.

Tot la studiou, Eugen a fost martorul la procesul de producere a unei piese. Acolo a continuat interviul cu Andrei, acesta a mărturisit detalii din cariera sa, cu ce artiști a colaborat etc.

La final, îl vedem pe Tostogan membru al Clubului de Mașini Retro, fiindcă niciodată nu ezită să investescă în ele.

„Am găsit la București un tânăr entuziasmat de muzică bună, cel care lucrează într-o casă de producții interesantă, cu un aspect senzațional, cu mult talent și inventivitate și cu multe vedete care-i pășesc pragul. Este impresionant ceea ce am văzut aici. Parcă a fost o zi desprinsă dintr-un film. Ne dorim cât mai curând să ajungem într-un alt oraș cu oameni interesanți, cu concetățeni de-ai noștri. Îl salutăm încă o dată pe Andrei și îi mulțumim. Și vom merge cu proiectul nostru mai departe”, mai adaugă prezentatorul pe final de emisiune.

Citește și: Foc și pasiune! Mark Stam și-a lansat al doilea videoclip din carieră, în care incendiază un pian (VIDEO)

Filmulețul a fost apreciat de către toți cei aflați la lansare, iar în locul lui Andrei, în fața publicului prezent a ieșit tatăl lui Andrei Tostogan.