Este prima oară pe o scenă atât de mare. Pentru că de obicei cântă în oraș: în subterane și parcuri. Este vorba despre Andrei Serjant, băiatul cu chitara, ce i-a făcut pe jurații de la SuperStar să plângă. Are 21 de ani, este din Chișinău, și e un artist de stradă. 

Totul a început în anul 2013, când a văzut un film despre un chitarist. Inspirat de acesta, l-a rugat pe tatăl lui să-i cumpere o chitară. Iar în 2015 a decis că trebuie să încerce ceva nou, să cânte pentru oameni, în stradă.


„De la început cântam pe stradă doar când nu era nimeni, când trecea cineva, mă ascundeam. Până am înțeles că asta îmi aduce venit. Dar, acum vreau un alt nivel, vreau să ies din acea subterană, în lumina zilei”, spune Andrei.

Viața de artist de stradă este grea în unele momente, pentru că munca lor depinde de timpul de afară, dacă plouă ei nu au de lucru, a mai povestit Andrei. Și-a ales calea în muzică și nu în servicii hoteliere, specializarea lui, pentru că nu vrea să fie sedentar, și totodată, nu vrea să fie „obligat” să plece la un job. Pe stradă, între artiști, există regula „celor două ore” – această regulă este respectată de toți, astfel încât ei nu cântă unii peste alții. Programul se face în funcție de ora la care ajungi. 

Andrei a venit la SuperStar pentru ca să-și reprezinte orașul și, chiar i-a reușit. El este un adevărat artist!

„Crede-mă, ți-ai reprezentat orașul cu demnitate și frumusețe. A fost absolut superb. Sper ca, cât mai mulți oameni să fie așa ca tine”, a comentat Carla’s Dreams.

Băiatul a adus pe scenă, nu doar talent, dar inspirație, demnitate și decență. A fost cel care a dat o lecție de viață juraților, dar și cel ce a primit patru de „DA” din partea lor. Andrei a cucerit toți cei patru membri de la masa juriului: Smiley, Raluka, Marius Moga și Carla’s Dreams.

Vezi aici prestația artistului: